GENEL - 26 Ocak 2012 Perşembe 16:34

CHP`Lİ TOPRAK`TAN AK PARTİ`YE İNTİBAK YASASI ELEŞTİRİSİ

A
A
A
CHP`Lİ TOPRAK`TAN AK PARTİ`YE İNTİBAK YASASI ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, emekliler arasındaki maaş uçurumunu kapatmak amacıyla düzenlenen İntibak Yasası’nın CHP’nin seçim projeleri arasında olduğunu ve AK Parti tarafından kullanıldığını ileri sürdü.
CHP Amasya İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak geldiği Amasya’da partililere hitap eden Toprak, "Ustalık dönemi dediğiniz ustaların maharetini gösterdiği alan demektir. Ama AKP iktidarına baktığımızda parlamentoda çıkan yasaların altında Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2011’de seçim meydanlarındaki halka söylediği projeler var. Yani Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin projelerini üretmekle meşgul parlamentoda. Biz bundan gurur duyuyoruz. İntibak Yasası hayallerinde yoktu. 9 milyon emekli
hayallerinde yoktu. Bizim sayemizde emekliyi hatırladılar. O yasayı çıkartmış olmalarından dolayı CHP olarak çok mutluyuz. Emekliyle, taşeronlukla ilgili, orman arazisinin, orman köylüsünün sorunlarıyla, 2B ile ilgili bizim projelerimize sarılmış olmalarından dolayı çok mutluyuz. Ama bir şeyden üzüntülüyüz. Ustalık döneminde dağ fare doğurmuştur" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ile ilgili kararını da eleştiren Toprak, "Birileri bu kutlama günlerini yok kabul edebilir. O günler sıradan günler değil. O günlerin sembolik anlamları var. Eğer bu ülkede biz bağımsızız deyip, göğsümüzü gere gere çıkıyorsak, eğer bu ülkede biz alnı ak, bölgemizin lider ülkesiyiz diye ortaya çıkıyorsak, eğer bu ülkede ezanlar susmuyor, insanlar özgürce ibadetlerini yapıyorsa o günün sayesindedir" şeklinde konuştu.
Toprak, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal ve CHP İl Başkanı Hüseyin Duran ile birlikte Amasya il merkezinin yanı sıra Gümüşhacıköy ve Merzifon’da da incelemelerde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.