YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:29

MEMUR-SEN TOPLU SÖZLEŞME YASASINI BEKLİYOR

A
A
A
MEMUR-SEN TOPLU SÖZLEŞME YASASINI BEKLİYOR

Memur-Sen Siirt İl Başkanı M. Beşir Özyeşil, memurlara toplu sözleşme hakkını tanıyacak yasanın 15 aydan beri çıkarılmamasına tepki gösterdi.
Memur-Sen Siirt İl Başkanı M. Beşir Özyeşil, konfederasyona bağlı sendika başkanları ile birlikte hizmet binasında basın toplantısı düzenledi. Memurlara toplu sözleşme hakkı tanıyacak yasanın bir an önce çıkarılmasını isteyen Özyeşil, "TBMM’ye çağrımız, toplu sözleşme hakkı 12 Eylül referandumu ile verildi. Toplu sözleşmeyi sağlayacak değişiklik 15 aydır çıkmıyor. Şike yasası ise bir ayda iki kez çıkıyor, milletvekili emekli maaşını düzenleyen yasayı bir gecede çıkarıyor. Anayasa’nın 53. ve 128.
maddelerindeki değişiklik görmezden gelinemez. 53. madde toplu sözleşme hakkını veriyor, 128. madde ise memurların ve emeklilerin maaşları toplu sözleşme masasında belirlenir diyor. Sayın Başbakana buradan bir çağrı yapmak istiyoruz. Toplu sözleşmeyi sağlayacak kamu görevlileri sendikaları yasasında yapılacak değişiklik taslağında, kamu görevlileri hakem kurulunun yapısıyla ilgili de sıkıntıların olduğunu Sayın Başbakan. Yasamız sizi bekliyor, buna el atmalısınız. 2.5 milyon memur, milyonlarca da emekli 12
Eylül referandumunda yüzde 58’le evetle gerçekleştirdiğimiz Anayasa’nın 53 ve 128. maddelerindeki değişikliğin TBMM’de gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Yerel yönetimlerin yaptığı sözleşmelerin iptal edileceği çalışmalarının olduğunu, biz Memur-Sen olarak buna karşı olduğumuzu, verilen bir hakkın geri alınamayacağını savunuyoruz" dedi.
Kısa adı TUİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nda çalışan personelin durumuna da değinen Özyeşil, bu kurumdaki personele imzalattırılan sözleşmenin iptal edilmesini istedi. Özyeşil, "TUİK’te çalışan 4/C’lilere 2012 yılında yeni bir sözleşme hazırlanarak imzalattırıldı. Bu sözleşmenin 8. maddesinde yer alan maddeler çalışanları her an kapı önünde bırakacaktır. Bu sözleşmenin bir an evvel iptal ettirilerek, özelleştirmeden gelen 4/C’lilere hazırlanan sözleşmenin TUİK’te çalışan 4 /C’lilere aynı sözleşmenin
hazırlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir