YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 10:45

GKV GENÇ MECLİS, ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

A
A
A
GKV GENÇ MECLİS, ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

GKV Genç Meclis, yaptığı çalışmaları tamamlayarak düzenlenen bir törenle yapılan yasa taslaklarını tanıttı.
Düzenlenen törene katılan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Kaya, Şube Müdürü Mehmet Öz, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şube Müdürü Suna Yavuz, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, öğrencileri kutladı. GKV Özel Liseleri, Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi, Sabahattin Zaimoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Api İletişim Adalet Anadolu Meslek Lisesi ve Akınal Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 90 üyeli genç meclisin yoğun geçen oturumlarının hazırlanan yasa taslakları onaylandı.
Düzenlenen kapanış törenine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Gençlerimizin ülke sorunlarıyla ilgilenmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi yönünde eksik gördükleri konularla ilgili çalışmalar yapmalarından dolayı çok mutlu oldum. Gördüğüm kadarıyla meclis divanı, başkanı, kabinesi ve üyeleriyle TBMM’nin mini bir modeli oluşturulmuş. Yapılan bu çalışmalar gelecekte daha büyük ve ülke için daha hayırlı hizmetlerin ilk habercileridir. GKV Özel Okullarını yürekten kutluyorum. GKV Genç Meclisin oluşumunda emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve katılan diğer okullarımızı tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da, “Ağaç yaşken eğilir. Gençlerimizin ülkelerine ve milletlerine sahip çıkma, sorunlara çözümler üretme çabalarının sergilendiği bu güzel mecliste olmaktan gurur duyuyorum. Elbette bayrak bir dönem sonra bu salondaki gençlerimize devredilecek. Görüyorum ki her birisi bu göreve fazlasıyla layık. Genç Meclisi yürekten kutluyorum” diye konuştu.
GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili de, şunları söyledi:
“Model meclis çalışması ile gençlere demokrasi bilincini aşılamayı hedefleyen GKV Genç Meclis 2011, Gaziantep ve Güneydoğu’da toplanan ilk temsili gençlik demokrasi platformu olma özelliğini taşıyor. Kent merkezinde bulunan altı liseden yaklaşık 100 öğrencinin GKV Özel Liseleri koordinasyonunda buluştuğu bu etkinlik ile gençlerimizin güncel siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunlara çözüm yolları üreterek gelecekte kendilerine teslim edilecek ülke yönetimine şimdiden hazırlanmaları amaçlanmıştır. Uzun bir hazırlık döneminin ardından on dört öğrenci bakanla genel oturumlara başlayan Genç Meclis’in milletvekilleri oldukça uzun ve yorucu çalışmalar yaptı. Genç bakanlar, bakanlıkları ile ilgili yasa tasarıları hazırladı ve bu tasarılarla ülkemizin güncel sorunlarına gençliğin gözünden çözümler üretmeye çalıştı. Genç Meclis bakanları ocak ayında TBMM’yi ziyaret edecek ve çözüm önerilerini ilgili bakanlara ve meclis başkanlığına bizzat sunacaktır. Temsili bile olsa, aldıkları görevin çok heyecan verici ve önemli olduğunu belirten öğrencilerimiz meclis komisyon çalışmaları sırasında Anayasa kitapçıklarını ellerinden bırakmayarak çıkaracakları yasalar konusunda çok titiz davrandılar. Bizler Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında tüm öğrencilerimizin, Anayasamızın 1. ve 2. Maddelerinde açıkça ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerini özde benimsemelerine ve demokrasiyi vazgeçilmez bir hak olarak kullanma bilinci kazanmalarına özen gösteriyoruz. GKV Genç Meclis 2011’in bu çok önemli konuya katkı sağladığını umuyoruz. Bu etkinliğimizin anlamlı bir örnek oluşturmasını diler, üç gün süresince gerçek bir dayanışma içinde çalışan kendilerinden çok şey beklediğimiz temsili bakan ve milletvekili sevgili öğrencilere, katılımlarıyla destek veren okulların değerli yönetici ve öğretmenlerine, GKV yönetici ve öğretmenlerine ve teşrifleriniz için siz sayın milletvekillerimiz ve protokol üyelerine teşekkür ederiz.”
Yapılan konuşmaların ardından GKV Genç Meclis adına çalışmalar destek veren okul yöneticilerine birer plaket verilirken mecliste görev alan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy kapanış törenine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Kaya, Şube Müdürü Mehmet Öz ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’ya günün anısına birer plaket verirken Genç Meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirildi.
GKV Genç Meclisinde GKV Özel Liseleri, Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi, Sabahattin Zaimoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Api İletişim Adalet Anadolu Meslek Lisesi ve Akınal Anadolu Lisesi öğrencileri görev alırken GKV Genç Meclisin Meclis Başkanlığını İrem Oral, Başbakanlığını Yasemin Menteş Milli Eğitim Bakanlığını İdil Gürsel; Ulaştırma ve İletişim Bakanlığını Emin Burç; Sağlık Bakanlığını Elif Beyaz; Adalet Bakanlığını Ahmet Burak Baykuş; Kültür ve Turizm Bakanlığını Elif Hazal Özköse, Dışişleri Bakanlığını Berfu Candar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını Selin Doğrusöz, Milli Güvenlik Bakanlığını Sefer Karademir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını Muhammed Emin Doğan, Ekonomi Bakanlığını Toprak Ezgi Şahin, Avrupa Birliği Bakanlığını Damla Kapısız, Gençlik ve Spor Bakanlığını Dila Zorşahin, İçişleri Bakanlığını Muhammed Şahin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını Muhammed Burak Aslan yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’da 21’inci Turuncu Bayrak Yarışması için başvurular başladı Alanya Belediyesi Turuncu Bayrak Yarışması için başvurular başladı. Bu yıl 21. kez düzenlenen yarışma sonrası uygun görülecek işletmeler Turuncu Bayrak’la ödüllendirilecek. Alanya Belediye Meclisi’nin 18 Haziran 2004 tarihli kararıyla başlayan Turuncu Bayrak Hijyenik İşletme projesi 20. yılını doldurdu. Gıda güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla başlayan ve bugünlere gelen Turuncu Bayrak Projesi, şehirde bir prestij ve kalite göstergesi haline geldi. Turuncu Bayrak sayesinde işletmeler, sundukları hizmetin hijyen kurallarına uygun olduğunu müşterilerine ilan edebilme fırsatı yakalıyor. 2004 yılında sadece 17 işletme Turuncu Bayrak almaya hak kazanmışken 2024 yılında Alanya’da 168 turuncu bayraklı işletme sayısına ulaşıldı. Hizmet standardı hedefleniyor Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, esnafı gelişime teşvik etmek ve hizmet standardı sağlamak için çok önem verilen bu projenin 20 yıldır gururla sürdürüldüğü ifade edildi. 2004 yılında sadece restoran kategorisi ile başlayan Turuncu Bayrak süreci 2024 yılına gelindiğinde restoran ve yeme içme yerleri, pastane, dondurma imalathaneleri, pasta imalathaneleri, yufka imalathaneleri, ekmek fırınları, yemek fabrikaları, kasaplar, okul öncesi eğitim kurumları, okul kantinleri, bayan kuaförleri ve şarküteri olmak üzere 11 kategoriye ulaşmış durumda. Son başvuru tarihi 1 Mayıs Projeye katılmak isteyen işletmeler 28 Mart 2024-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecek.
Kocaeli Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak. 2 yılda aldığı iki şampiyonluğun ardından bu yıl Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çayırova Belediyesi, normal sezonun son hafta karşılaşmasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne misafir olacak. Ligde aldığı 16 galibiyet ve 17 mağlubiyetle beşinci sırada yer alan Çayırova Belediyesi, Play-Off oynamayı garantiledi. Çayırova Belediyesi, sezonu üçüncü sırada tamamlamayı kesinleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni deplasmanda yendiği takdirde sezonu da beşinci sırada tamamlayacak. Çayırova Belediyesi maçı kazanarak, normal sezonu beşinci sırada bitirmek ve Play-Off ilk turunda ev sahibi avantajını kazanmak istiyor. Play-Off öncesi son maç Ligi üçüncü sırada tamamlamayı garantileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle karşılaşacak olan Çayırova Belediyesi, maçı kazanarak Play-Off öncesi normal sezonu moralli tamamlama amacında. Ligin ilk yarısında Çayırova’da oynanan mücadeleyi Çayırova Belediyesi 96-94 kazanmayı başarmıştı. 21 Nisan Pazar günü saat 15.00’da Mersin Edip Burhan Spor Salonu’nda maç oynanacak. Baş antrenör Şemsettin Baş öncülüğünde maça hazırlanan Çayırova Belediyesi, cezalı ya da sakat oyuncusu bulunmuyor.
Bursa Başkan Aydın, 3 günde 3 bin kişiyi ağırladı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, merkezi hizmet binasında bulunan başkanlık makamının kapılarını, kendisine tebrik dileklerini iletmek isteyen vatandaşlara açmasının ardından Osmangazililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı ile vatandaşları, belirli gün ve saat aralığında makamında kabul eden Başkan Aydın, üç günde 3 bin kişiyi ağırladı. Başkan Aydın’ı görmek ve tebrik etmek isteyen 7’den 70’e binlerce kişi belediye binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Her misafirini güler yüzle karşılayarak, yakından ilgilenen Başkan Aydın, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk yaşadı. Vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerine de kulak veren Başkan Aydın, “Osmangazi’de yaşayan her vatandaşın derdi, bizim derdimiz, sıkıntıları bizim sıkıntımızdır. Gerek vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi, gerekse mahallelerimizin eksiklerinin giderilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Osmangazili vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, yaşamlarına kalite katacak hizmetleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi. Osmangazi Belediyesi’nin kapılarının sonuna kadar vatandaşa açık olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Üç gündür halkımızla kucaklaşıyoruz. Bu üç günde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi kapılarımızı vatandaşlarımıza sonuna kadar açtık. Bizlere yoğun ilgi ve alaka gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. Biz, ilçemizi halkımız ile birlikte yöneteceğiz dedik. Vatandaşlarımızın talep ve tebriklerini aldık. İnşallah bundan sonra Osmangazi ve Bursa’da vatandaşlarımız ile birlikte yürüterek, gülümseyeceğiz” diye konuştu.
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.