YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 12:41

ÖZÜRLÜ TESPİT PROJESİ İMZALANDI

A
A
A
ÖZÜRLÜ TESPİT PROJESİ İMZALANDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2010 yılı Özürlüler Destek Programı kapsamında Samsun Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Samsun Engelli Tespit ve Destek İzleme Sistemi (SEDİS) Projesi" protokolü imzalandı.
İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan imza töreninde protokole Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu imza koydu. Protokole göre, toplam 99 bin 760 TL’lik bütçeye sahip olan, 88 bin 260 TL’si Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında desteklenen ve 12 ay sürecek olan SEDİS Projesi kapsamında Samsun merkez ve kırsalında minimum 154 bin kişiye anket uygulanması gerçekleştirilecek. Proje sonunda elde edilen bilgiler İl Sağlık Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan "Engelli Tespit ve Destek İzleme Sistemi"ne aktarılarak takibi yapılacak.
Törende konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 2012 yılının özürlüler yılı olacağını söyledi. Kasapoğlu, "Amacımız Samsun merkezde ve ilçelerimizde bulunan engellileri tespit etmek ve hizmetlerimizi engellilerimize ulaştırmak. Bu projede Samsun’dan 37 bin görme, zihinsel ve bedensel engelli bekliyoruz. Geri kalanlar da kronik hastalıklara bağlı diyabet, kanser, şeker hastaları gibi yüzde 40 ve üzeri rapor almış herkesi bu engelli kapsamına sokuyoruz. İlk amacımız 37 bin engelliye ulaşmak, ikincisi de yüzde 40 ve üzerindeki raporlulara ulaşmak. 2012 yılı özgürlüler yılı olacak ve Samsun’daki kaldırımlardan, bina girişlerine kadar bütün her yer bedensel engellilere uygun hale getirilecek" dedi.
Projede amaçlarının engellileri raporlamak ve daha iyi hizmet sağlamak olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, "Oluşturulan ’Engelli Tespit ve Destek İzleme Sistemi’ aracılığıyla bu bireylerin takibinin yapılarak başta sağlık olmak üzere sosyal hizmetler, eğitim ve diğer alanlarda kamu kurumları ve diğer kurumlar tarafından engelli bireylere sunulan hizmetlerin hızlı, etkin ve verimliliğini arttırmaktır" diye konuştu.
Bütün özürlülerin bu sisteme kayıt olmaları gerektiğini belirten Proje Koordinatörü Cengiz Türkman ise kayıt olan özürlüler hakkında daha sağlıklı bilgiler elde edeceklerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir