YEREL HABERLER - 21 Ocak 2012 Cumartesi 14:24

BİLİM AKADEMİSİ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

A
A
A
BİLİM AKADEMİSİ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın 23 Ocak-14 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Bilim Festivali içinde gerçekleştirecek olan Bilim Akademisi sınavlarının sonuçları açıklandı.
İlköğretim öğrencilerinin katıldığı sınavı 113 kişi kazandı. Sınavı kazanan öğrenciler yarıyıl tatili boyunca Bilim Teknoloji Kulübü’ndeki bilimsel çalışmalara katılacak. Bilim Akademisi’ni kazanan öğrencilerin listesi Büyükşehir Belediyesi resmi web adresinde yayınlanmaya başladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucunda ilköğretim okulu öğrencileri sınavlara büyük ilgi gösterdi. Özellikle Gölcük, Karamürsel, Körfez ve Gebze’deki okullar Bilim Teknoloji Kulübü’nde yapılan sınavlara yoğun katılım oldu. Akademi çalışmaları kapsamında 23-27 Ocak tarihlerinde ilköğretim 4-5, 30 Ocak -3 Şubat tarihlerinde ise 6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri eğitim alacak.
Öğrenciler 3 Şubat Cuma gününe kadar Bilim Akademisi’ndeki çalışmalarına devam edecek. Çalışmalarda başarılı olan öğrencilere Bilim Festivali’nin sona ereceği 14 Mart Çarşamba günü düzenlenecek törenle ödül verilecek.
Bilim Akademisi’nin çalışmalarına başlamasıyla Kocaeli Bilim Festivali’nin takvimi de işlemeye başlayacak. Bilim Teknoloji Kulübü tarafından organize edilecek olan festival 14 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecek. Festival kapsamında Bilim Akademisi, Bilim Söyleşileri, Bilim Şovları ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.