DÜNYA - 21 Ocak 2012 Cumartesi 22:38

FENERBAHÇE KAYSERİSPOR`U FARKLI GEÇTİ

A
A
A
FENERBAHÇE KAYSERİSPOR`U FARKLI GEÇTİ

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Kayserispor’u 4-0 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, puan silme önerisi konusundaki tavrı ve daha önce süreçle ilgili ifadeleri hatırlatılarak yöneltilen soruya, "Gerçekten sahada bizim şike yaptığımızı gösteren, futbolun doğal akışına aykırı bir şeyler yaptığımızı gözümüze sokacak birileri varsa, göstersinler. Şahsım adına beyan ediyorum, çekilmeye hazırım. Geçen sene sahanın içi tertemizdi, sahanın içini kirletmeye çalışıyorlar, çok ayıp ediyorlar" ifadelerini
kullandı.
Konuyla ilgili daha önce düzenlediği ilk basın toplantısında, "Maçları teker teker seyredelim, sahada bir şey yok, saha tertemiz" dediğini hatırlatan Kocaman, "Şike ya da benzeri bir şey varsa, oyuncular olmalı bu işin içinde. Uzmanlar maçları izlesinler, karar versinler. Fenerbahçe’nin maçlarında futbolun doğal akışına aykırı bir şey varsa, verilmiş bir karar olursa, gereğini yapacağımı söylemiştim. Aynı fikirdeyim" şeklinde konuştu.
Futbol Federasyonu’nun genel kuruluyla ilgili beklentisi sorulan Kocaman, Fenerbahçe’nin tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu anlatarak, "3 Temmuz sürecinin başka bir açılımı olduğunu düşünüyorum. Futbol Federasyonu, 58. maddeye göre kararını vermeli. Sahaya bakmalı, gerçekten şike var mı yok mu tespit etmeli. 58. madde ile Fenerbahçe tekrar yalnız bırakılmaya çalışılıyor" dedi.
Kocaman, "Değişen bir şey yok. Boynumuzda bir iple dolaşıyoruz. Şu anda da aynen böyle. Aldığımız 3 puanlar, kaybettiklerimiz. Bilemiyorum ne olacağını. Umarım iyi yere doğru gidiyoruzdur" diye konuştu.
Aykut Kocaman, transferde anlaştıkları Moussa Sow ile ilgili olarak, "Problem görünmüyor ama netleşmeden bir şey söylemeyeyim" dedi.
Sow’un transferiyle ilgili soru üzerine Kocaman, "Son imza atılana kadar ’transfer gerçekleşti’ demek olmaz. Pek çok örneğini yaşadık. Problem görünmüyor ama netleşmeden bir şey söylemeyeyim. Yanıltıcı olmasın" ifadelerini kullandı.
Kocaman, Kayserispor karşısında aldıkları 3 puandan da son derece mutlu olduklarını ifade etti.
Fenerbahçe takım kaptanı Alex De Souza, Kayserispor’a az şans verdiklerini belirterek, "Zorlu maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergiledik. Sonuç olarak galip gelmeyi başardık, mutluyuz" dedi.
Forvette oynamasıyla ilgili bir soru üzerine Brezilyalı futbolcu, "Bu pozisyonda oynamayı tercih etmediğimi söylemiştim. Orta sahayı, 10 numarayı tercih ediyorum. Kariyerimi bitirene kadar hep böyle olacak. Ama benim nerede oynayacağıma, hangi dakikada oyundan çıkacağıma hocamız karar verir" diye konuştu.
Bir gazetecinin "Fenerbahçe’nin puanının silinmesi gündeme geldi" demesi üzerine "Kaç puan silinecek" diye soran Alex, "En az 12 puan" cevabını alınca, "12 puanımızı düşürsünler, belki 4. oluruz. O halde de şampiyonluğa devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Alex, bir gazetecinin kendisini Romalı futbolcu Totti ile karşılaştırması üzerine ise şunları söyledi:
"Kendimi Totti ile karşılaştırmak istemiyorum. Totti, Roma’da göndere çekilmiş bir bayraktır. Bütün kariyerini orada geçirmiş. Oynadığım tüm takımlarda kendime, vücuduma her zaman için sağlıklı bir şekilde bakmaya çalışıyorum. Biliyorum ki takıma katkı, bunlardan geçiyor. Sağlığım elverdiği sürece elimden geleni yapacağım."
Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in kupayı istedikleri yönündeki açıklamalarıyla ilgili soru üzerine Volkan, "Tabi ki onlar da istiyordu, mücadele etti ama şampiyon olan bizdik. Artık geçen sezon bitti. Geçen sezonun fazla altını karıştırmasınlar. ’Puan silinecek’ diyorlar kimsenin sesi çıkmıyor ama Fenerbahçe Kulübü kalkıyor, ’bizi düşürsünler’ diyor. Ben de söylüyorum. Eğer puan silecekseniz silmeyin, biz bir şey yaptıysak yaptık, bizi düşürerek bize
karşılık verin. Biz bunu istiyoruz. Bizden puan silemezsiniz. Çünkü aldığımız yarım puanın bile ne kadar değerli olduğunu geçen sezondan biliyorum. Kendilerinin gözlemledikleri kadarıyla bir suçumuz bir günahımız varsa, bizi düşürsünler. Fenerbahçe camiası olarak bunu istiyoruz. Sayın yöneticilerimiz gerekli açıklamayı yaptılar. Futbolcular adına, hocamla da konuşarak böyle bir açıklama yapmaya gerek duydum" cevabını verdi.
Geçen sezondaki şampiyonluğu nasıl bir zorlukla kazandıklarını çok iyi bildiklerini anlatan Volkan, saha içinde verdikleri mücadelenin masa başında alınan kararlarla değiştirilmeye çalışıldığını savunarak, "Sezon sonu şöyle olacak, bunlar gelişecek’ gibi açıklamalar bizi yaralıyor. Bir puan, yarım puan bile silindiği taktirde çok zorumuza gidecek. Yarım puan bile bizim için çok değerli. Aptal bir insan değilim. Neler yaşadığımızı biliyorum. Bilmesem bu kadar haykırmam. Biz geçen seneki şampiyonluğumuzun
arkasındayız. Kimse bu şampiyonluğu ve puanları bizden alamaz. Geçen yılki şampiyonluğumuz anamızın ak sütü kadar helaldir. Bunu da herkes bilsin" şeklinde konuştu.
Volkan Demirel maçla ilgili olarak, "Bu zamanda 4 gollü galibiyet, hem ’Fenerbahçe gol atamıyor, zor kazanıyor’ denilen bir süreçte hem de bu kadar üstümüze gelinen bir süreçte, maçtan bir gün önce yapılan açıklamalara rağmen sahaya çıkıp mücadele veren bütün arkadaşlarımızı, taraftarımızı tebrik ediyorum. Elimizden geldiği kadar yapılan açıklamalara ve söylemlere sahadaki duruşumuzla cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.
KAYSERİSPOR CEPHESİ
Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze 4-0’lık sonuçtan sonra söylenecek fazla bir şey olmadığını vurgulayarak, "İlk yarı yediğimiz çok basit gol, herkesi etkiledi. Sonuçta karşınızda Fenerbahçe var. Penaltıdan ikinci gol geldi. Sonra Stoch’un golü kaç defa olur. Futbol oynamaya çalışıyoruz, ama yetmedi" dedi.
Bir soru üzerine Kayserispor’un oyun stilinin değişmediğini kaydeden Şota, "Kayserispor bugün yine top oynayan bir takımdı. Başarı olmayınca oyuncuları etkiliyor. Bugün bile pozisyona girdik ama gol atamadık. Şanssızlık olabiliyor" diye konuştu.
Şota Arveladze penaltı pozisyonuyla ilgili olarak da hakemin hiç tereddüt etmeden hemen penaltı noktasını gösterdiğini belirterek, "Hakem hemen, düşünmeden penaltıyı verdi. Bazen düşünüyorlar, yardımcı hakeme bakıyorlar. Ama burada hemen penaltı noktasını gösterdi" şeklinde konuştu.
Kayserispor’un savunma oyuncusu Eren Güngör, Fenerbahçe karşısında ilk yarıda yedikleri çok basit golle motivasyonlarının düştüğünü kaydederek, "Toparlanmaya çalıştık, birkaç tane pozisyona girdik, ama değerlendiremedik. İkinci yarı elime çarpan top maçı belirledi" ifadelerini kullandı.
Forvette Alex’in oynamasıyla ilgili bir soru üzerine Eren Güngör, "Alex tartışmasız bu ligde en iyi yabancı oyunculardan biri. İyi bir maç çıkardı. Aşırı zorlandığımı söyleyemem, tam bir forvet olmaması nedeniyle ne zaman ne yapacağını pek kestiremiyorsunuz" yorumunda bulundu.
Sarı-kırmızılı futbolcu Zurab Khizanishvili ise bir anlaşmazlık sonucu ilk golü yediklerini anlatarak, "Golden sonra Fenerbahçe’ye karşı oynamak, maçı çevirmek kolay olmuyor" açıklamasında bulundu.
Khizanishvili, bu akşam forvette oynayan Alex’in çok değerli ve önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, Brezilyalı oyuncunun her bölgede aynı seviyede oynayacağını dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir