ASAYİŞ - 07 Şubat 2012 Salı 15:13

(ÖZEL HABER) ZİRVE YAYINEVİ DOSYASI DİNK DAVASI SAVCISINA ULAŞTI

A
A
A
(ÖZEL  HABER) ZİRVE YAYINEVİ DOSYASI DİNK DAVASI SAVCISINA ULAŞTI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayetine ilişkin davada 17 Ocak’ta verdiği kararında tüm sanıkların "örgüt" suçundan beraatine karar vermesi üzerine, Dink Davası Savcısı Hikmet Usta’nın Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin istediği dosyaların İstanbul’a gönderildiği bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayetine ilişkin dava kararında tüm sanıkların "örgüt" suçundan beraatine karar vermesi üzerine, davaya bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nden Rahip Santaro cinayetine ilişkin dosyayı ve Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Malatya Zirve Yayınevi olayına ilişkin dosyayı istemişti. Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta’nın Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazı
da, "Hrant Dink Cinayeti dosyası ile ilgili hem yürütülen soruşturma, hem de Yargıtay’a yapılacak temyiz başvurusunda incelenmeye esas olmak üzere Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu üç kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili mahkemenizce yapılan yargılama dosyasının dijital olarak taranmış bir örneğini" istediği kaydedildi.
Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ise, Dink Davası Savcısı Hikmet Usta’nın talebine 2 gün içinde cevap vererek, Zirve Yayınevi Dosyası’nın DVD ortamına aktarılarak gönderildiğini belirtti. Gönderilen cevap yazısında, söz konusu Zirve Yayınevi olayın da azmettiriciler ve örgüt boyutu ile ilgili olarak ise halen bir soruşturmanın yürütülmekte olduğu kaydedildi. Savcı Usta’ya söz konusu soruşturma dosyasının Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istenebileceği bildirildi.
Öte yandan Malatya’da 3 kişinin öldürüldüğü davanın görüldüğü Zirve Yayınevi Davası’nın beklenen ikinci iddianameyle birlikte derin yapılanma ve Ergenekon bağlantısı iddiaları da ortaya çıkmış olacak. Ergenekon soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca 17 Mart 2011 tarihinde başlatılan soruşturmada aralarında eski Malatya İl Jandarma Komutanı Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger ile birlikte toplam 7 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma
sonrasında dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmişti. Tutuklu 7 sanıkla ilgili dosya üzerindeki Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın çalışmasını yürüttüğü ve Şubat ayı ya da Mart ayı içerisinde iddianameyi Malatya Özel Yetikli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunması bekleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tobias Andresen: "İlk profesyonel galibiyetimi aldığım için gerçekten mutluyum" 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 137,9 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabını kazanan Tobias Andresen, "DSM-Firmenich-PostNL takımı adına ilk profesyonel galibiyetimi aldığım için gerçekten mutluyum" dedi. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 137,9 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabını DSM Firmeneich takımından Tobias Andresen 3 saat 29 dakika 42 saniye ile kazandı. Yarışların ardından Tobias Andresen açıklamalarda bulundu. Andresen, "DSM-Firmenich-PostNL takımı adına ilk profesyonel galibiyetimi aldığım için gerçekten mutluyum. Ayrıca Giro d’Italia hazırlıklarımızı tamamlamak ve öne geçme antrenmanı yapmak için de buraya geldik. Hollanda’da bir sprint antrenman kampımız vardı. Fabio ve ben birlikte çok çalıştık. Gerçekten Giro’ya uçmak için video analizimiz var ama açıkçası burada kendimizi kanıtlamak istedik. Fabio ilk galibiyetinden sonra çok mutluydu. İnanılmaz hızını gösterdi. Burada bazı galibiyetler almak istedik ve bu, Giro’ya giden sürecin bir parçası. Sprintlerde önceliğimiz her zaman Fabio’dur ve ben onun son önde gelen adamıyım. Henüz 21 yaşındayım, bu benim için büyük bir iş ama böyle günlerde bana genellikle önde kalmam söylenir. Yani eğer Fabio başaramazsa şansımı deneyebilirim. Ama eğer aşılırsa öncelik kendisinde kalacak. Rüzgar bugün ya da sadece son inişte bizi pek etkilemedi ama ben risk almamak için direkt gittim" dedi. "Belçika ya da Hollanda’da yarışmaktan daha güzel" 20 kilometrede iki bisiklet değişikliği yaptığını da söyleyen Andresen, "Bitime 10 km kala pelotona yeni döndüm, bu yüzden kaçışı yakalamaya ne kadar yaklaştığımızın farkında değildim. Onları bu kadar geç yakalamamız biraz sürpriz oldu ama şans eseri Astana orada bir sürü yardımcıyla birlikte oradaydı. Bazen diğer takımların aradaki farkı kapatması konusunda da kumar oynamanız gerekir. Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim. Gerçekten hoş ve sıcak. Güzel bir ülke keşfediyorum, şu anda Belçika ya da Hollanda’da yarışmaktan daha güzel. Her gün sahilde kalıyoruz. Bugün yollar biraz zorluydu ama aynı zamanda yarışı daha güzel hale getirdi. TUR aslında yapılması çok güzel bir yarış. Tüm bir günlük yarışlardan sonra, tekrar en iyi şeklinize dönmek için bu tür bir haftalık bir yarışa ihtiyacınız var. Bu etap yarışı zihniyetine geri dönmek güzel. Her gün zor olduğundan iyi bir şekil verir. Dört gün içinde dördüncü yarış lideri olmam da bunun zorlu bir yarış olduğunu gösteriyor. Çok açık. Her gün aynı sürücünün turkuaz formayı giymemesi ve aynı takımın çekiş yapmaması gerçekten güzel, bu yarış için iyi bir şey" ifadelerini kullandı.