ASAYİŞ - 31 Ocak 2012 Salı 13:13

MERSİN`DE ASAYİŞ BERKEMAL

A
A
A
MERSİN`DE ASAYİŞ BERKEMAL

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, Mersin’de asayiş olaylarında geçmiş yıllara göre büyük bir düşüş kaydedildiğini belirterek, kentte asayişin berkemal olduğunu söyledi.
Özlü, Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Bebek ile birlikte düzenlediği toplantıda, 2011 yılında Mersin’de meydana gelen asayiş olaylarına yönelik istatistiki bilgiler verdi. 2011 yılı rakamlarına göre fuhuş ve kumar suçlarındaki yakalama oranlarının yüksekliği ile hırsızlık, gasp ve yankesicilik gibi önlenebilir suçlardaki azalmanın polisin başarısını ortaya koyduğunu ifade eden Özlü, evden hırsızlıklarda yüzde 3, iş yerinden hırsızlıklarda yüzde 13 ve otodan hırsızlıklarda ise yüzde 20’lik bir düşüş
yaşandığını belirterek, "Ortalama hırsızlıklarda yüzde 15-20 arasında bir düşüş var. Bu da bizim açımızdan önemli. Biz hırsızlıkların hepsini aynı kapsamda değerlendirmiyoruz. Özellikle üzerinde durduğumuz ve azaltılmasını, önlenmesini istediğimiz hırsızlıkların en başında evden hırsızlık olayları gelmektedir. Evden yapılan bir hırsızlığın orada oturan insanlar açısından da çok önemi var. Hırsızlığa maruz kalan birisi o evde bir daha oturmak istemiyor. Dolayısıyla güvenlik algısında bir zafiyet
oluşturuyor. Psikolojik bunalıma giren bayanlar oluyor. Bu nedenle biz evden hırsızlıkları ilk sırada tutuyoruz" dedi.
Kapkaç olaylarının bir dönem insanların kabusu haline geldiğini hatırlatan Özlü, bu suçun önlenmesinde özellikle ’yıldırım ve güven timleri’nin çok etkili olduğunu dile getirerek, "Son dönemde bu suçlarla mücadelede büyük başarı sağlandı. Bu suçlarda da ciddi bir düşüşü var. Mersin’de bir önceki yıla göre yüzde 24 düşüş kaydedildi" diye konuştu.
Motorsiklet hırsızlıklarına da büyük önem verdiklerini kaydeden Özlü, ’suçun kara deliği’ olarak nitelendirilen bu suçlarla ilgili olarak önemli çalışmalar yaptıklarını, geçen yıl yakalanan bin 100 motorsikletin parçalanarak yeniden ekonomiye kazandırıldığını belirtti. Bir çok suçun motorsikletlerle işlendiğine dikkat çeken Özlü, bu konudaki çalışmaların aralıksız süreceğini vurguladı.
2011 yılında 25 cinayet olayının meydana geldiğini söyleyen Serdar Özlü, bu cinayetlerin tamamının faili belli olduğunu, bir kaç faili firar olan cinayet zanlılarının da yurt dışına kaçtıklarından dolayı yakalanamadığını ifade etti. Özlü, son 12 yılda Mersin’de 24 faili meçhul cinayet bulunduğunu belirtti. Özlü, Mersin’deki intihar olaylarında yüzde 3, intihara teşebbüs olaylarında ise yüzde 10’luk bir düşüş kaydedildiğini ifade etti.
Özlü, konuşmasının sonunda Mersin’de asayişin berkemal olduğunu dile getirerek, polisin halkın huzuru ve güvenliği için 24 saat görev başında olduğunu söyledi. Hırsızlık olaylarının önlenmesinde vatandaşların da duyarlı olmasını isteyen Özlü, toplu yaşam alanı olan sitelerde mutlaka özel güvenlik görevlilerinin çalıştırılmasını, apartmanlarda ise her önüne gelene kapının açılmamasını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül’den İmamoğlu’na tebrik ziyareti İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’da seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ziyarette bulundu. Vali Gül, seçim sonrasında yaptığı ziyarette İmamoğlu’na tebriklerini iletti. İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’da seçimi kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Gül’ü, İBB’nin Saraçhane’de bulunan Büyükşehir Belediye Binası’nda ağırladı. Ziyarette Vali Davut Gül, “İstanbul’da, Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi, çok güzel, demokratik ortamda bir seçim yaşandı. Katılımcı, şeffaf ve itirazlar da dahil olmak üzere, kendi içerisindeki o mekanizma çok sağlıklı işlemiştir. Basınımız da takip etmiştir. Gaziosmanpaşa’da oylar tekrar sayıldı. Sayılmasına rağmen aynı sonuç çıktı. Bu aslında bir anlamda da seçim sonuçlarının tekrardan sağlamasının yapılması anlamına geliyor. Ben, emeği geçen siyasi partilerimize, adaylarımıza, aday adaylarımıza, kazanan başkanlarımıza, meclis üyelerimize, bu süreci sağlıklı bir şekilde yürüten hakimlerimiz başta olmak üzere, kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde İstanbul’umuza, Türkiye’mize birlikte en iyi hizmeti vermiş olacağız. Ben bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Sayın Valimizi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hayırlısıyla sorunsuz, problemsiz bir İstanbul seçimi yaşadık. Bu anlamda sizin nezdinizde, görev alan bütün yönetim kadrolarına, idari kadrolara, şahsım adına teşekkür etmek isterim. Tabii seçim sonuçlandı ve milletimizin takdiriyle, 5 yıl daha İstanbul’da halkımıza hizmet noktasında görevi devir aldık. Ve süreç, inşallah arzu ettiğimiz gibi, 16 milyon insanımızın lehine, İstanbul’umuzun geleceği için en güzel şekilde hizmetlerle sonuçlansın. Tabii ki sizin de katkılarınızla, bugüne kadar kurulan saygın diyaloğun bundan sonra da artarak devam etmesiyle, çok güzel bir 5 yılı daha yaşamak arzusundayız. Sizi ziyaret ettim. Siz de iade-i ziyarette bugün bulundunuz. Tekrar teşekkür diyorum. Bu 5 yıl, hepimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Vali Gül, ziyaretinin sonunda İBB Özel Defteri’ni imzaladı.