GENEL - 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:56

LİONS KULÜBÜ`NDEN VAN`A 8 DERSLİKLİ OKUL

A
A
A
LİONS KULÜBÜ`NDEN VAN`A 8 DERSLİKLİ OKUL

Van Valisi Münir Karaloğlu, yaşanan deprem ile birlikte il genelinde 60 okulun kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Bunun için tüm sivil toplum örgütlerini, dernek ve hayırseverleri Van’a okul yapmaya ve eğitime destek vermeye bekliyoruz" dedi.
Lons Kulübü tarafından Van’a yapılacak olan 8 derslikli okulun protokolü Van Valisi Münir Karaloğlu ile Lions Kulübü 118-U Federasyonu Başkanı Hüsamettin Ocak tarafından imzalandı. Vali Tahir Paşa Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreni öncesi kısa bir açıklama yapan Ocak, Van’ın Erciş ilçesinde yaptırmak istediklerini okulun her biri 40 metrekare olacak 8 derslikten oluşacağını belirtti. Toplam 650 metrekare alan üzerinde inşa etmeyi planladıkları kalıcı prefabrik okulun istenildiğinden 12 dersliğe
çevrilebilme özelliğini de sahip olduğunun altını çizen Ocak, "Federasyon olarak depremde bölgeye birçok yardım malzemesi gönderdik. Ancak, zamanla ortaya çıkan eğitim ihtiyacını karşılama için federasyon olarak okul yaptırma kararı aldık. Bu okulumuzu en geç Mart ayı ortalarında eğitim öğretime hazır hale getireceğiz. Tabi ki zaman içinde ihtiyaç duyulması halinde başka okullarda yapabiliriz" şeklinde konuştu.
Van Valisi Münir Karaloğlu ise Van’da yaşanan büyük felaketin ardından Türkiye’nin her bölgesinden vatandaşların depremzedeler için kenetlendiğini belirterek, "Halkımız depremin yaralarını sarmak ve depremzedelerin acısını dindirmek için büyük bir insanlık örneği gösterdi" dedi.
Yaşanan depremin ardından bugüne kadar gerek sivil toplum kuruluşları, gerek dernek ve gerekse hayırseverler tarafından yaptırılacak olan okul sayısının 40 civarında olduğunu da dile getiren Vali Karaloğlu, "Yaşanan depremlerde 60 okulumuz kullanılamaz hale geldi. Daha önce ihtiyaç duyulan dersliklerle birlikte protokolünü yaptığımız okullar bizim ihtiyacımızın yüzde 40’ını karşılıyor. Yanı halen çok sayıda okul ve dersliğe ihtiyacımız var. Bunun için tüm sivil toplum örgütlerini, dernek ve
hayırseverleri Van’a okul yapmaya ve eğitime destek vermeye bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Okulun zemin betonunun dökülmesinin hemen ardından üretimi tamamlanan prefabrik okulun getirilerek montajına başlanacağı kaydedildi. Düzenlenen imza törenine Lions Kulübü Konfederasyonları Başkanı Yaşar Ateşoğlu ile bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir