POLİTİKA - 14 Ocak 2012 Cumartesi 12:20

19 MAYIS KUTLAMA TARTIŞMALARINA BAKAN KILIÇ`DAN YANIT

A
A
A
19 MAYIS KUTLAMA TARTIŞMALARINA BAKAN KILIÇ`DAN YANIT

Gençlik ve Sosyal Medya temasını içeren ’Bölgesel Gençlik Çalıştayı’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "19 Mayıs’ kutlamaları üzerinden istismara fırsat vermeyeceğiz, seyirci kalmayacağız" dedi.
Çeşme Altınyunus Oteli’nde düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nda konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç hazırlık çalıştayının gençliğin ve gençlerin sorunlarına ışık tutan çözümlere alt yapı oluşturacağını belirtti. Vali Kıraç şuranın gençliğin alt yapısını, sosyal hayatta gençlik, sağlık, spor, çevre, etik ve insani değerler ile demokrasi ve katılım bilinci oluşturacağını ifade etti.
İlkinin 1988 yılında oluşturulan gençlik şurasının devamının gelmemesini tarifi güç bir kayıp olarak nitelendiren Bakan Kılıç ’81 vilayeti kuşatan gençlik çalışmalarında bu olumsuzluğu telafi edeceğiz diye düşünüyoruz. İlkini Samsun’da gerçekleştirdik. İzmir 9 Eylül kenti. Biz hedefimizi 2023 yılı olarak belirledik. Samsun 19 Mayıs 1919’da bağımsızlığa ve Cumhuriyete giden ilk yol olduğu için önemli. 19’a yüklenen anlamlar çok biliyorum. 19 Mayıs milli iradeye ve kurtuluşa giden aynı zamanda Türk
gençliğine armağan edilen bayramdır. Bu yüzden inkar edilmesi, önemsizleştirilmesi, yok sayılamaz. Büyük öndere doğum tarihi sorulmuştur. 1881 olarak biliyoruz. Büyük önder doğum gününü 19 Mayıs olarak söylemiştir. Sadece Gazi’nin değil önderliğe giden, Cumhuriyete giden iradenin günüdür. Bu yüzden Cumhuriyet ve Türk gençliği için gençlik şurasını Samsun’da planladık’ dedi.
2012 GENÇLİĞE YATIRIM YILI
Dünyadaki küresel bunalıma rağmen 2012 yılında Türkiye’de gençliğe ve spora yapılacak yatırımlar yılı olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, ’Bizi 4 haneli faiz rakamları ile 3 haneli enflansyon rakamlarına alıştırdılar. Ama son dönem bunların hepsini red ettiğimiz çürüttüğümüz bambaşka bir Türkiye’nin inşasını yapıyoruz. 400 bin yurt hedefine ulaşacağız. 2012 yılında 60 gençlik merkezinin inşasına ve 18 tane yeni stadın temeline başlayacağız. Yunanistan’da İtalya’da hükümet ekonomiyi yönetemediği için istifa
etti. Dünyada küresel bunalıma rağmen gençliğe yatırım yapan burs ve krediler vermeye devam eden aylık devlet yardımı yapmaya devam eden ücretsiz kitap dağıtımı yapan gücün adı Türkiye’dir’ diye konuştu.
19 MAYIS TARTIŞMALARI
MEB’in il müdürüklerine19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarınını Ankara dışındaki illerde okullarda kutlnamasına ilişkin gönderiği genelge üzerinden tartışmaların yersiz olduğunu ifade eden Bakan Kılıç; ’İmkanlarımıza güveniyoruz, köksüz ve tarihini unutmayan millet olmayalım. Eğer ki bu coğrafyanın tüm gençlerini ahlakla, milli irade ile birleştirirsek 23 Nisan, 29 Ekim ve 19 Mayıs Bayramlarının kutlu süreci için gereği olan adımları hep birlikte atacağız.Bugünlerde atılan geniş adımlar var.
Bunların hiçbiri Anadolu gençlerini 19 Mayıs ruhundan yoksun bırakmak için değil, bilakis 19 Mayıs’ın ruhunu, felsefesini Türk Gençliği ile buluşturacaktır. 2012 yılında 19 Mayıs kutlamaları okullarda olacak. Bu ülkenim başbakanı, bakanları, milletvekilleri ile ülkeye hizmet eden bizi 2023’e taşıyan ruh 19 Mayıs kutlamaları ve bu kutlamalar üzerinden istismara fırsat vermeyeceğiz, seyirci kalmayacağız’ sözlerini kaydetti..
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.