GENEL - 01 Şubat 2012 Çarşamba 17:16

YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YİYECEK BIRAKILDI

A
A
A
YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YİYECEK BIRAKILDI

Konya’nın ilçelerinde aç kalan kurtların yerleşim birimine indiği yönünde gelen haberlerin artması üzerine yaban hayatına yönelik yem ve yiyecek desteği verilmesi çalışmaları yoğunlaştırıldı.
Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mehmet Şener, Beyşehir’in de aralarında bulunduğu Akşehir, Seydişehir, Hüyük, Derebucak, Doğanhisar, Ahırlı, Yalıhüyük,Hadim ve Taşkent gibi 11 ilçede doğaya ve yol kenarlarına buğday, tavukların kullanılmayan atıkları, bayat ekmek, sakatat ve marul gibi yiyecekler bırakmaya başladıklarını söyledi. Şener, "Yaban hayvanlarının ihtiyaç duyduğu yem ve yiyecekleri yırtıcı hayvanların yerleşim birilerini rahatsız etmemesi için ormanlık alanlara, yerleşim
birimlerine uzak alanlara, sulak alan çevrelerine ve çetin kış şartlarının daha ağır geçtiği bölgelere bırakıyoruz. Bu çalışmalarımız kış ayları boyunca devam edecek" dedi.
Ağır kış şartları nedeniyle bazı yerleşim birimlerine aç kalan kurtların indiği ve aileler ile çocukların da bundan korktuğuna dair şikayetler aldıklarını dile getiren Şener, yapılan çalışmaların aynı zamanda bunun önüne geçmeye yönelik olduğunu da belirtti.
Doğal hayatın çok önemli olduğunu, burada yaşamını sürdüren canlıların da hayatını devam ettirmesi için özellikle kış dönemlerinde bu tür faaliyetlerin gerekli olduğunu kaydeden Şener, "Yaban hayatı, doğal denge ve ekosistem için de çok önemli. Doğal denge bozulduğu zaman dünyada bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Böylesi zorlu günlerde avcılardan da hayvanları vurmak yerine, onların yaşamını sürdürmesi için çalışma yapmasını bekliyoruz. İnsanlarımız da aynı şekilde, evinde mutlaka çöpüne döktüğü,
dökeceği atık yemek ya da bayat ekmek vardır. Bunları çöpe atmak yerine doğadaki canlılara bırakmak, bunu yapma imkanı olmayanları ise dairemize getirmek suretiyle doğal yaşama destek olmaya davet ediyoruz. Biz insanlarımızın getireceği her türlü yiyeceği zaten doğal hayatın içerisinde olmamız nedeniyle yaban hayvanlarına daha kolay bir şekilde ulaştırabiliriz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da bisiklet yolu ağı genişliyor Yalova Belediyesi’nin Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde başlattığı yeni bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları, Kemer Köprü Caddesi’nden başlayıp 8. sokağa kadar devam edecek olan asfalt ve baskı işlemleri devam ediyor. Yalova Belediyesi, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet yolu projesinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki 8. Sokak’ta asfalt serimi devam ediyor. Toplam 770 metrelik yol güzergâhında çalışmalar, Kemer Köprü Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam edecek. Kemer Köprü Caddesi ile Şelale Sokak arasında kalan alanda ise dekoratif aydınlatmalar kullanılarak göze hitap edecek bir çalışmaya imza atılmak isteniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarımızda aşınma tabakasının serimi ile baskı işlemleri eş zamanlı olarak devam ediyor. İlk olarak Kemer Köprü Caddesi’nden başlayan çalışmalar, yaklaşık 590 m uzunluğundaki Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam ediyor. Akabinde yaklaşık 180 metre uzunluğundaki 8. Sokak’ta da çalışmalarımızı da kısa sürede tamamlayacağız. Baskı çalışmamızın tamamlanması sonrasında dekoratif boyama asfalt boyama, çizgi çalışmaları, dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını da tamamlayarak yolumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.