YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 19:44

CANLI HAYVAN İTHALATI GÜMRÜK KOMİSYONCUSU YAKUP ATAŞ:

A
A
A
CANLI HAYVAN İTHALATI GÜMRÜK KOMİSYONCUSU YAKUP ATAŞ:

Bandırmalı tanınmış gümrük komisyoncusu Yakup Ataş, AK Parti Hükümetinin doğru karar alarak, canlı hayvan ithalatı ile besicilik sektörünü tekrar canlandırdığını belitti.
Bandırma Limanına yurtdışından ithal canlı büyük ve küçükbaş hayvanları getiren Türkiye’nin çeşitli illerindeki şirketlerin yüzde 70’nin gümrük komisyonculuğunu yapan Yakup Ataş "AK Parti Hükümeti sayesinde vatandaş ucuz et satın alıp yiyebildi. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir başarı sağlayarak et fiyatlarının artmasını önledi.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde besicilik yapanlar canlı hayvan ithalatı izni ile rahat nefes aldı. Hükümet, besicilere ucuz hayvan temin etti. Kasaplık kuzu ve sığır ithalatına izin veren Hükümet, bu konuda çok başarılı olmuştur "dedi.
İthal canlı hayvan gümrük komisyoncusu Yakup Ataş, Hükümetin Türkiye’de hayvan neslinin ve ırkının yenileştirilmesine hızlı ve etkin bir çözüm getirdiğini belirtti. Ataş, canlı hayvan ithalatına izin verilerek et stoklarına ve piyasa fiyatlarına doğrudan müdahale edilerek et fiyatlarının artışının mevzuata uygun olarak engellendiğini, hayvancılık sektörüne yaklaşık 8 milyon TL destek verilerek Besicilik sektörünün tekrar canlandırıp istihdam oluşturulduğunu ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir