YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:12

ERZURUM – ARTVİN KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

A
A
A
ERZURUM – ARTVİN KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Erzurum-Artvin karayolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Hızı saate 70 kilometreyi bulan tipi Erzurum’un Artvin’le olan karayolu bağlantısını kesti. Erzurum- Artvin karayolu Güzelyayla geçidinden itibaren ulaşıma kapandı. Jandarma ve trafik ekipleri çift taraflı olarak araç geçişlerini yasakladı.
Öte yandan Erzurum’un 883 köy yolundan 381’inin merkezlerle bağlantısı yeniden kesildi. Ayrıca, tipi yüzünden 38 taşıt içinde mahsur kalan 12 hasta ile 197 yolcu görevliler tarafından kurtarıldı.
Kaza yapan ve yolda kalan otobüs, minibüslerin yolcuları ise kurtarıldıktan sonra barınmaları için Erzurum Otobüs terminaline ve Erzurum Teknik Üniversitesi’ne götürüldü. Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü Başmühendisi Cabbar Alemdaroğlu, Erzurum’un Ağrı, Muş, Bingöl, Artvin ile bağlantısı sağlayan yollarda ulaşımın tamamen durduğunu belirtti. Kesinlikle bu karayollarına çıkılmamasını isteyen Alemdaroğlu, “Ağrı, Muş, Bingöl karayolarına ’yol kapalı’ uyarı levhalı yerleştirildi. Buna rağmen yola çıkanlar kısa bir süre sonra ’kurtarın’ diyorlar. Karayolları ekipleri, tipi yüzünden çalışma yapamıyor. Çalışma yapmak için tipinin dinmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir