YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 13:45

MUDANYA ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ÖZGÜR DÜŞÜRÜLDÜ

A
A
A
MUDANYA ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ÖZGÜR DÜŞÜRÜLDÜ

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde 2000 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Nurettin Özgür, kefaleten icra takibine uğradı. Yönetim tarafından görevden düşürülen Özgür’ün yerine 2. başkan Cemal Deniz getirildi.
Türkiye’deki sayılı başarılı kooperatiflerden olan Mudanya’da Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 12 yıldır başında olan Nurettin Özgür, kefaleten icra takibi dolayısıyla başkanlık görevinden düşürüldü. Söz konusu kararla ilgili kooperatifin ana sözleşmesinin 43. maddesini uygulayan yönetim kurulu, 10 Ocak 2012 tarihinde yapılan görev taksiminde 2. başkan Cemal Deniz’i başkanlığa seçti. Yönetimde boşalan üyeliğe ise yedek üyelerden Eşref Yılmaz getirildi.
Mudanya’da aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığını sürdüren Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yeni başkanı Cemal Deniz, Nurettin Özgür için ana sözleşmenin 43. maddesindeki, "Kendi kullandıkları veya kefil oldukları kredilerden dolayı borçları kooperatif takibine intikal edenlerin yönetim kurulu üyelikleri, borçlarını takip tarihinden itibaren 30 gün zarfında ödememeleri durumunda sona erer" hükmünün uygulandığını söyledi.
Kooperatifte bir aydır devam eden teftişin rutin yıllık bir teftiş olduğunu vurgulayan Deniz, şu ana kadar yapılan incelemelerde kooperatifin iş ve işlemleriyle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığının altını çizdi. Deniz, Bursa’daki en başarılı üç kooperatiften biri olan Mudanya’nın uygun şartlarda ortaklarına kredi vermeye devam ettiğini söyledi.
Bu arada, görevden düşürülen başkan Nurettin Özgür’ün kefil olduğu ortakların kredileriyle ilgili müfettişlerin kooperatifte incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi. Uzun süredir Mudanya dışında olduğu iddia edilen Özgür’ün, kefaleten icra takibine uğradığı rakam konusunda herhangi bir bilgi edinilemedi. Özgür’ün telefonla kendisine ulaşanlara ise sağlık problemleri sebebiyle tedavi gördüğünü söylediği belirtiliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir