YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 17:51

HUNUTÇULARA AF YOK

A
A
A
HUNUTÇULARA AF YOK

Turizm yörelerinde bir türlü çözüme kavuşturulamayan ve kronik yara haline gelen hanutçuluk ile ilgili mücadelede yeni dönem başlıyor. İlçelerde kaymakamlık ve belediyelerin yetkisinde olan hahutçuluk ile mücadelede 2012 turizm sezonunda üst düzey denetim ve yaptırım uygulanacak.
Muğla Valisi Fatih Şahin, sezon öncesi Valilik 75. Yıl salonunda yaptığı toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, Vergi Daire Başkanı Zafer Evci ve İl Jandarma Komutanlığından Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Necati Metin katıldı.
Vali Fatih Şahin, hanutçuluğun turizm faydasının olmadığını, aksine zararı olduğunu belirterek, “2012 turizm sezonunda hanutçuluk ile ilgili yeni bir sayfa açıyoruz. Muğla yöresini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en fazla şikayet ettiği konu hanutçuluk ile ilgili. Mevcut bilgilerimizi sezon öncesi revize edeceğiz ve hanutçuluğun hem turizme, hem işletmelere zarar verdiğini anlatacağız. Bunun yanında kaymakamlarımız, belediye başkanlarımızı, Ticaret odaları, Esnaf odaları ve diğer STK’lar ile gerekirse yüz yüze, gerekirse bilgi anlamında yazışmalar yaparak turizmin en büyük büyük düşmanı haline gelen hunutçuluğu bitirmek istiyoruz. Burada zarar gören turizm yanında işletmeler ve esnaflar oluyor. Bindiğimiz dalı kesiyoruz. Bugüne kadar yasal mevzuat çerçevesinde hanutçuluk ile yapılan mücadelede bir adım daha atarak gerekirse en üst ceza neyse o cezayı uygulamak istiyoruz” dedi.
Hunatçuluk yapanlar ile ilgili olarak 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu’nun 37. Maddesine göre her suç için 50 TL ceza kesiliyor. Cezalar ilgili belediye veya belediye sınırları dışındaki ise İl Özel İdareye bildiriliyor. Bunun yanında 2559 sayılı Polis Selahiyet Kanunu’nun 8-F maddesine göre bir yıl içinde üç defa aynı suçu işleyen işletmelere 30 günden fazla olmamak üzere kapatma, üçten fazla aynı suçu işleyenler için ise işyerinin açma ve çalıştırma ruhsatlarının iptali için ilgili belediye veya İl Özel İdare’ye yazı yazılıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz