GENEL - 13 Ocak 2012 Cuma 15:48

SU SAMURLARININ AŞKINI KANSER BİTİRDİ!

A
A
A
SU SAMURLARININ AŞKINI KANSER BİTİRDİ!

Onlar, video paylaşım sitelerinin en çok izlenen görüntülerine konu olan iki su samuruydu. El ele yüzerken çekilmiş görüntüleri youtube’da tam 17 milyona yakın kişi tarafından izlenmişti. Ancak ilki 2008’de ölen "aşık" su samurlarından dişi olanı da yakalandığı kanser hastalığını yenemeyince öldü.
Sevimli su samurları Milo ile Nyac sanal alemde görüntüleri en çok izlenen hayvanlardı. Zira ikilinin bir havuzda el ele yüzerken ki görüntüleri youtube’da şu ana kadar tam 17 milyon kişi tarafından izlenmişti. Su samurlarının büyük aşkının altında ise büyük bir dram yatıyordu aslında. Zira su samurlarından dişi olan Milo, lenfoma (lenf kanseri) tanısı konan ilk su samuru olarak tarihe geçmişti. Uzun süre kemoterapi tedavisi de gören Milo’nun dün Kanada’nın Vancouver şehrinde kaldığı akvaryumda 12
yaşında öldüğü açıklandı. Milo’nun eşi Nyac da 2008 yılı Eylül ayında 20 yaşındayken ölmüştü.
2007 yılında Milo ve Nyac’ın el ele yüzerken çekilmiş videosu internette iki haftada tam 1,5 milyon kişi tarafından izlenmişti. Son 5 yıl içerisinde ise videonun izlenme oranı tam 17 milyona çıkmış bu oran youtube’da en çok izlenen hayvan videolarından biri olarak kayıtlara geçmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.