YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:16

SUSURLUK`TA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

A
A
A
SUSURLUK`TA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki bir benzin istasyonuna polisin düzenlediği operasyonda 8 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği bildirildi. 6 kişinin yakalandığı operasyonda yer altına gizlenmiş halde 50 bin ve 20 bin litre kapasiteli yeraltı tankına da el konuldu. Balıkesir polisinin son 2 ayda 7 istasyona gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 165 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 30 kişi hakkında da adli işlem yapıldı.
Edinilen bilgiye göre, kaçak akaryakıt satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri Susurluk ilçesinde faaliyet gösteren benzinliğe operasyon düzenledi. Mahkeme kararı ile iş makineleri eşliğinde yapılan aramalarda, 50 bin ve 20 bin litre kapasiteli iki adet gizli yeraltı tankı bulunduğu yerlerden çıkarıldı. Tanklara içindeki 8 bin litre kaçak akaryakıtla birlikte el konuldu. Olayla ilgili benzin istasyonu yetkilileri F.Z.K., Ö.S.Ç., F.K ile istasyonda pompacı olarak çalışan H.P., F.U. ve M.K. isimli toplam 6 kişi yakalandı. Kaçak akaryakıt satma düzeneklerinin de deşifre edildiği operasyonda yapılan araştırma ve incelemelerde, yer altına gizlenmiş tanklardan yasal olan tanka plastik borularla bağlantı kurulduğu, dalgıç motorlar kullanılarak günlük satılabilecek kadar mazotun 3 nolu yasal tanka aktarıldığı, 3 nolu pompadan da vatandaşa satıldığı tespit edildi. Yakalanan şüpheliler hakkında, ’akaryakıt kaçakçılığı yapmak’ suçundan yasal işlem yapıldığı bildirildi.
2 AYDA 165 BİN LİTRE KAÇAK AKARYAKITA EL KONDU
Balıkesir il genelinde son iki ayda kaçak akaryakıt ile ilgili olarak 7 istasyona işlem yapıldığı açıklandı. Bu operasyonlarda, 7 adet gizli yer altı tankı ile 4 tanker ve 165 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği, toplam 30 şüpheli şahıs ile ilgili adli işlem yapıldığı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.