YEREL HABERLER - 15 Ocak 2012 Pazar 16:28

KAHTA BELEDİYESİ`NDEN İŞÇİLERE ZAM MÜJDESİ

A
A
A
KAHTA BELEDİYESİ`NDEN İŞÇİLERE ZAM MÜJDESİ

Kahta Belediyesi ile belediyede çalışan işçilerin bağlı bulunduğu Hizmet-İş Sendikası zam için masaya oturdu.
Kahta Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda işçilere 2012 ve 2013 yılı için yüzde 15 zam yapıldı. İki yıl geçerli olacak anlaşmada gerçekleşen oranın devletin açıkladığı oranların üstünde olduğu ifade edildi. Görüşmeler neticesinde anlaşmaya varılan zam oranı için gerekli imzalar atıldı. Hizmet-İş Sendikası temsilcileri ve Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı arasında zam için imzalar atıldı.
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren çalışanların haklarını ve alacaklarını verdiğini söyledi.
Memur ve işçilerin geçmişten kalan ödemelerini de yaptığını söyleyen Turanlı, "Ben göreve geldiğim günden itibaren ilk olarak işçilerimin haklarını verdim. İlk defa banka promosyonlarının hepsini çalışanlara dağıttım. Bayram harçlıklarını ve ikramiyeleri ayrım yapmadan çalışanlarıma verdim. Belediye olarak yaptığımız bu düzenlemelerle çalışanlarımızın bizim üzerimizde herhangi bir alacağı ve hakkı kalmamıştır. Her zaman onların hakkını sonuna kadar koruyacağız. Onların iyi şartlarda çalışması bizim için
çok önemlidir. Biz belediye olarak üzerimize düşeni her zaman sonuna kadar yapacağız" dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.