YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 17:29

“HRANT`IN KATİLİ DERİN DEVLET”

A
A
A
“HRANT`IN KATİLİ DERİN DEVLET”

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü Başkanı İsmet Gümüşoluk 19 Ocak 2007’de öldürülen gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.
EMEP Kayseri Örgütü Başkanı İsmet Gümüşoluk, 5 yıl önce çalıştığı gazetenin önünde öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katillerinin AK Parti hükümeti ve derin devlet olduğunu ifade etti.
Dink’in katili Ogün Samast’ın, uzun zamandır yargılanmasının bu durumun göstergesi olduğunu ifade eden Gümüşoluk, “Özel Yetkili Mahkemeler katillerin arkasındaki güçleri gizlemek için ne gerekiyorsa yaptı. Kamuoyu beklentisi, Dink ailesinin avukatlarının ısrarları, AKP Hükümetinin kararlılığı karşısında başarısız kaldı! 17 Ocak günü, yani Dink’in ölümünde 5 yılın dolmasına iki gün kala Dink davası karara bağlandı. Katiller aklandı, cinayetin arkasındaki güçler yok sayıldı. “Cinayette örgüt izine rastlanmamıştır” kararı verildi. Hemen her gün, birbirleriyle alakasız onlarca insanı örgüt üyeliğinden gözaltına alıp tutuklatan ve bu operasyonların arkasında olduğunu açıklayan hükümet, Dink davasında katillerin örgüt üyeliğinden beraat etmeleri karşısında “adaletin tecelli ettiğini” düşünmektedir.” ifadelerinde bulundu.,
Gümüşoluk, söz konusu kararın, “bunlar da AKP’nin iyi çocukları” dedirtecek bir karar odluğunu dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."