YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 12:09

EĞİTİM BİR-SEN`DEN 19 MAYIS KUTLAMALARI DEĞERLENDİRMESİ

A
A
A
EĞİTİM BİR-SEN`DEN 19 MAYIS KUTLAMALARI DEĞERLENDİRMESİ

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına yönelik genelgesine destek verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi faaliyetlere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını istedi. Genelgeyi değerlendiren Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, "törenlere hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk geldiği için sağlık meselelerine yol açmasının yanında, çalışma süresinin uzun olması yüzünden öğrencilerin derslere ilgisinin azalmasına, motivasyonlarının düşmesine, gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okulla ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu" yönündeki genelge gerekçelerini doğru bulduğunu belirtti.
Öğrencilerin stadyumlarda yapılan törenlere iki ay evvel hazırlanmaya başladıkları için derslere uzak kaldığını söyleyen Şeker, zaten şu anda 29 Ekim ve 23 Nisan kutlamalarının okullarda yapıldığını hatırlattı. Şubat tatilinin hemen ardından törene hazırlanmak için uzun bir mesai harcanması gerektiğini, bu bakımdan öğrencilerin derslerini aksattığını söyleyen Şeker, "19 Mayıs’tan sonra okulların bitmesine az bir süre kalıyor. Sonra da öğrenciler derslere motive olamıyor. Öğrenciler ikinci dönemde sağlıklı bir eğitim alamıyor. Hiç olmazsa öğrencilerimiz eğitim ve öğretimden olumsuz etkilenmez. Hem de ekonomik bakımdan velilere dayatma yapılmasına gerek kalmaz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesinin yerinde olduğunu belirten Şeker, bunun bakanlığın bu zamana kadar verdiği en isabetli karar olduğunu savundu. Gençlik ve Spor Bayramı’nın gençlerin bayramı olduğuna, ancak törenlerde çocuk grubundaki öğrencilerin görev aldığına dikkat çeken Şeker, "Gençlik bayramının çocuk yaştaki öğrenciler tarafından değil, gençler ve sporla ilgili üniversiteler, spor kulüpleri, gençlik kulüpleri gibi kuruluşlar tarafından, askeri ritüellerden uzak, gençliğin anlam ve önemine uygun bir şekilde kutlanmasından yanayız" dedi.
Şeker, kutlamalara gençlerin katılması gerektiğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın devreye girerek bu konuyu MEB’in görev alanından çıkarması gerektiğini kaydetti. Milli bayramların sadece stadyumlara sıkıştırılmaktan kurtarılması gerektiğini savunan Şeker, sadece Kuzey Kore’nin bayram kutlamalarını statlarda yaptığını, statlarda kutlanılmayan bayramların bayram olmadığı düşüncesinin yanlış olduğunu ifade etti. Statların değil 19 Mayıs’ın önemli olduğunu belirten Şeker, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını halka açma yönündeki çalışmalarını desteklediklerini vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.