YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 10:48

BAŞKAN TARTAN`DAN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ

A
A
A
BAŞKAN TARTAN`DAN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ

Konak Belediyesi ’Hayal Et, Gerçekleşsin’ projesiyle çocukları bir kez daha sevindirdi. Mektup yazarak hayallerini anlatan çocuklar Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la buluştu.
Konak Belediyesi’nin çocukları hayal kurmaya, yazmaya ve kendilerini ifade etmeye çağıran projesi ’Hayal et, Gerçekleşsin’ ile 81 çocuk daha düşlerine kavuştu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve İzmirli Anneler, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde mektuplarıyla projeye katılan çocuklarla buluştu. ’Hayal et, Gerçekleşsin’ projesinde bugüne dek hayalleri gerçek olan çocuk sayısı 2 bine yaklaştı. Yüzlerce bisiklet, kitap seti, müzik aleti, oyuncağın yanı sıra gezi hayali kuran çocuklar da Ankara, Çanakkale ve deniz gezilerine götürüldü. Çocukların geniş hayal gücüyle yazılmış ve masum isteklerin en yalın şekliyle oluşmuş mektuplar, yine çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimine uygun olarak değerlendirildi. İzmirli annelerin ve gönüllülerin katılımıyla büyüyen proje Konak Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasındaki yerini aldı.
Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte İzmirli anneler adına konuşan Senem Sönmez, “Hayallerinizin peşini hiçbir zaman bırakmayın. Sizlerin laik, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, çalışkan gençler olmanızı istiyoruz” dedi.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan mutluluğun çocuklar, gençler ve annelerin olduğu yerde bulunduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Çocuklarımız duygularını satırlara döktü, İzmirli anneler onlara sevgi penceresinden ellerini uzattı. Bugün yaşadığımız mutluluk annelerin sevgisi ve gücüyle oluştu. ’Hayal et, Gerçekleşsin’ projemiz ile çocuklarımızın hayallerini gerçekleşirken bizim de geleceğe dair umudumuz güçlendi. Mektupları okudukça hayal kuran, özgür düşünen ve düşündüklerini ifade edebilen bir neslin yükselişine tanık oluyoruz.”
Karne hediyelerini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve İzmirli annelerin ellerinden alan çocukların hayallerine kavuşma mutluğu herkesi duygulandırdı. 13 yaşındaki Güven Hodoğlugil hayallerindeki kaykaya kavuşurken 4 yaşındaki Fadila Mutlu pembe bisikletiyle poz verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir