YEREL HABERLER - 01 Şubat 2012 Çarşamba 16:08

BGC İLE TOKİ PROTOKOL İMZALADI

A
A
A
BGC İLE TOKİ PROTOKOL İMZALADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile protokol imzaladı.
BGC ile TOKİ arasında yaklaşık 3 yıldır sürdürülen görüşmeler protokole bağlandı. BGC üyelerinin konut ihtiyacını karşılamaya yönelik işbirliği çerçevesinde ’konut üretimi ve satış’ protokolü imzalandı. BGC Başkanı Nuri Kolaylı ile TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut arasında Ankara’da imzalanan protokole göre BGC mensupları için Başbakanlık arsa için onay verirse, Bursa-Yunuseli mevkiindeki 86 dönümlük arsaya, TOKİ tarafından toplu konut inşa edilecek.
İmzalanan protokol kapsamında yapılacak konutların inşaat finansmanı TOKİ tarafından karşılanacak. Konutların yönetim planlarının hazırlanması ve uygulanması işlemleri de TOKİ’nin yükümlülüğünde olacak. BGC - TOKİ işbirliği çerçevesinde üretilecek olan konutların sayısı, blok tipleri, metrekareleri, satış fiyat ve şartları, arazide yapılacak zemin etütlerinin ardından kesinleşecek. Fiyatları ’alt ve dar gelir’ grubuna yönelik olarak belirlenecek konutların ’iskan ruhsatları’ da TOKİ tarafından alınacak.
BGC Başkanı Kolaylı, "Uzun süren ve çeşitli aşamalarda bizi oldukça zorlayan bir dönemi mutlulukla noktalıyoruz. Bugün imzaladığımız protokol, kısıtlı maddi imkanlarla geçimlerini sağlayan üyelerimizin kira öder gibi konut sahibi olmalarını sağlayacak" dedi. Başkan Nuri Kolaylı 3 yıl önce yapılan kongrede de TOKİ ile anlaşıldığını açıklamış, ancak geçen süre içerisinde Hazine arsasına konut yapılmasına ilişkin Maliye Bakanlığından onay çıkmamıştı. Maliye Bakanlığı onayının çıkmasının ardından 86 dekarlık arsanın TOKİ’ye devrine ilişkin Başbakanlık’tan onay çıkması gerekiyor. İstanbul’daki gazeteciler içinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokole göre bin 500 dairenin inşaasına başlanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir