GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 11:37

AYDIN BEYOĞLU, ÇEKMEKÖYLÜLERİ COŞTURDU

A
A
A
AYDIN BEYOĞLU, ÇEKMEKÖYLÜLERİ COŞTURDU

Türk Halk Müziği’nin yükselen sesi Aydın Beyoğlu, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen halk konserinde İstanbullulara coşku dolu bir gece yaşattı.
Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde müthiş yorumuyla ülkemizin 7 bölgesinden de türküler seslendiren Aydın Beyoğlu, hüzünle coşkunun biribirine karıştığı "Hastane Önünde İncir Ağacı" isimli ünlü türkün önce hikayesini anlattı, sonra da türküyü salondaki yüzlerce müzikseverle birlikte söyledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konser sanatçı Aydın Beyoğlu birlik beraberlik mesajları vermeyi de ihmal etmedi.
Katıldığı televizyon ve radyo programlarında repertuarını tamamen halktan gelen isteklere göre düzenleyen ünlü sanatçı Aydın Beyoğlu değişik yörelerin Türkülerini adeta o yörenin sanatçıları gibi ustaca yorumluyor. Aşıklık geleneğine çok önem veren ve sanatın bir ortak dil olarak kullanılması gerektiğini vurgulayan Beyoğlu, düşünce ve fikirlerin kaynaşmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.
Aydın Beyoğlu Konser sonrası yaptığı açıklamada, "8 yıldır moral FM de yaptığım ’Türkü Harmanı’ programımın sahneye akışını sağlamak istemiştim. Rrepertuarı tamamen katılımcılardan oluşan bu projemin adına Halkın Türküsü ismini verdim. Projem bir çok belediyemiz tarafından ilgi gördü ve Bu akşam da Çekmeköy Belediyemizin düzenlediği konserde dinleyicilerimle bir araya gelme fırsatı buldum. Belediye başkanım Sayın Ahmet Poyraz’a bu güzel kültür hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca
Çekmeköy’de birbirinden güzel kültürel çalışmalara imza atan, bu akşam da konserimiz boyunca salondan Ayrılmayan Kültür Müdürü Mehmet Ekşi Bey’e de şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir