YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 14:24

MÜSİAD YÖNETİCİLERİ VEFA TOPLANTISINDA BULUŞTU

A
A
A
MÜSİAD YÖNETİCİLERİ VEFA TOPLANTISINDA BULUŞTU

MÜSİAD Konya Şubesi’nde, “Geçmişe Vefa, Yöneticilerimize Saygı” yemeği düzenlendi. MÜSİAD’ın kuruluşundan bugüne yaşananların konuşulduğu toplantıda bundan sonra yapılması gerekenler de masaya yatırıldı.
MÜSİAD Konya Şubesi’nde kuruluşundan bugüne görev yapmış yöneticileri, “Geçmişe Vefa, Yöneticilerimize Saygı” yemeğinde buluştu. Programa MÜSİAD Konya Şubesinin 2. Dönem Başkanı Hasan Angı, 3. Dönem Başkanı Ziya Özboyacı, 4. Dönem Başkanı Selçuk Öztürk ve bu zamana kadar yönetim kurulunda görev alan yöneticileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Korkmaz, “Şubemiz 260 üyesiyle Konya’da iş dünyasına hizmet etmeye devam ediyor. Bizler sizlerden aldığımız emaneti daha iyi konuma taşıyabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Biliyoruz ki misyonumuz iş adamlarımızın bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da daha ileri seviyelere gelebilmesini sağlamak” dedi.
Derneğin Konya’da kuruluşu ve geçen zamanda yaşananların konuşulduğu toplantıda sözü alan MÜSİAD Konya Şubesi 2. Dönem Başkanı Hasan Angı ise, “MÜSİAD’ın bize ne verdiği çok önemli. 22 yıllık süreçte birçok aşamalardan geçildi. Bizler ilk olduğumuz noktada değiliz. Temel hedefler belirleme önemli. Yeni dünya düzenine ayak uydurmalı, yeni hedefler koymalıyız ve unutmamalıyız ki umutsuzluğa yer vermeden yola devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra sözü alan MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Başkanı Ziya Özboyacı da, gelinen süreçte çetin yollardan geçildiğini belirtti. Özboyacı, “Derneği kurarken çetin yollardan ve zorluklardan geçtik. Üyelerimiz yaşadığımız sıkıntıları aşabilmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdi. Ancak, Ak Parti hükümetiyle birlikte bu zorlukları aşabildik. Bizim söylem olarak yapılmasını istediğimiz birçok konu bu dönemde yapıldı. Hamdolsun ki hiçbir şey eskisi gibi değil” dedi.
Ziya Özboyacı’nın ardından sözü alan MÜSİAD Konya Şubesi 4. Dönem başkanı Selçuk Öztürk de, gelecek dönem hedeflerini şimdiden koyması gerektiğini söyledi. Öztürk, “Eskiden salonların tıklım tıklım dolduğu konferanslar şimdi fazla rağbet görmüyor. İşlerimiz ve iş adamlarımız süreç içinde ciddi değişim yaşadı. Bizim bir dönem zorlu şartlarla getirdiğimiz konukları şimdi iş adamlarımız kendi bütçeleri ile getirebiliyor. Bundan sonraki dönemde MÜSİAD’ın her üyenin sorunlarına göre çözüm üreteceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından geçmişten bugüne görev alan MÜSİAD yöneticileri gelinen nokta ile ilgili sohbet etti. Derneğin ilk kurulduğu dönemde Konya’nın 10 milyon dolar ihracat yapan bir il iken, bugün 1,2 milyar dolar ihracat yapan bir il konumuna geldiği belirtilen sohbette, ”O dönemlerde iş adamlarımızın birçoğu yurtdışına çıkmamış kişilerdi. Özellikle MÜSİAD ile birlikte yurtdışını fark ettik, ihracat yapar olduk. İş adamlarımız bireysel seyahatlerle farklı pazarlara ulaşabildi” denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir