GENEL - 19 Ocak 2012 Perşembe 11:50

İŞİTME ENGELLİLERE İŞARET DİLİ İLE VAAZ

A
A
A
İŞİTME ENGELLİLERE İŞARET DİLİ İLE VAAZ

Adana’nın merkez ilçesi Çukurova’da Şehzade Kademoğlu Camii’nde cuma namazlarında verilen vaaz ve hutbeler, işitme engelli vatandaşlar için ’işaret dili’ne çevriliyor.
Çukurova Müftülüğü’nce din hizmetlerinin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması noktasında Şehzade Kademoğlu Camii’nde hayata geçirilen uygulamada, cuma namazlarında verilen hutbe ve vaazlar cemaatin arasında bulunan uzmanlar tarafından ’işaret dili’ ile işitme engelli vatandaşlara aktarılıyor. İşaret dili uzmanı ve aynı zamanda Ayşe Atıl İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Olgun tarafından engelli vatandaşlara vaaz ve hutbelerin aktarılması, camiye gelen diğer vatandaşlarca da olumlu karşılandı.
Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, toplumun engellilere sahip çıkması gerektiğini belirterek, "İşitme engelli kardeşlerimiz daha önce böyle bir uygulama yokken camilerimizde hutbe ve vaazlarını dinleyemiyordu. Sadece namazlarını kılıp gidiyorlardı. Ama bu uygulama başladığından bu yana dinimizle ilgili bilgileri dinleyerek kendilerini geliştirdiler. Bu konuda çok mutlular. Bizim zaman içerisinde bazı eksikliklerimiz de çıkmış oldu bu konuyla ilgili. Hutbe ve vaaz anlatılırken bazı şeyleri anlamadıklarını
tespit ettik. Bu uygulamayı diğer camilerimizde de hayata geçireceğiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir