YEREL HABERLER - 29 Ocak 2012 Pazar 14:21

SELÇUK TEKNOKENT, 2011’DE PROJE SAYISINI KATLADI

A
A
A
SELÇUK TEKNOKENT, 2011’DE PROJE SAYISINI KATLADI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde 2004 yılında kurulan Konya Teknokent, proje sayısı itibariyle 2010 yılı rakamlarına göre 2011 yılında önemli ölçüde gelişme kaydetti.
Konya ve çevresinde Ar-Ge ve inovasyon kültürünün oluşması, gelişmesi ve benimsenmesini sağlamak amacıyla kurulan Konya Teknokent’in, geçen yıllara göre gelişiminde önemli ölçüde ivme sağlandığını belirten Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, “TÜBİTAK-TEYDEP, TTGV, KOSGEB’in desteklediği proje sayımız 2010 yılında 53 iken 2011 yılında 96’ya, tamamlanan proje sayımız 72’den 96’ya, danışman ve yönetici olarak görev alan öğretim elemanı sayımız 73’ten 76’ya ve öğretim elemanlarının ortak olduğu şirket sayısı ise 25’ten 29’a yükseldi. Özellikle proje sayımızdaki artışın geçtiğimiz yıllara göre 2011’de daha da artması oldukça sevindirici. Konya Teknokent; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ar-Ge Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılı verilerine göre firma, alınan patent, öğrenci şirketi, şirketlerde görev alan akademisyen ve öğretim üyesi şirketi sayıları gibi farklı kriterlere göre yapılan sıralamalarda en başarılı ilk 5 Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde yer almaktadır” dedi.
KONYA AR-GE DESTEĞİNDE 7’İNCİ
Konya Teknokent’in önemli alanlarda başarılarının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Botsalı, “PİGEM’in (Proje ve İş Geliştirme Merkezi) kurulması ile Konya’nın TÜBİTAK-TEYDEB Sanayi Ar-Ge Destek Programı’ndan aldığı kaynak yüzde 400 oranında artmıştır. Konya ili, 2011 yılı TÜBİTAK-TEYDEB verilerine göre sanayi AR-GE desteklerinden en çok yararlanan iller sıralamasında 7. sıraya yükselmiştir” dedi.
TEKNOKENT ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, teknokentin hem Konya, hem de Selçuk Üniversitesi için çok önemli olduğunu belirterek, “Yeni dönemde sanayi-üniversite işbirliğini daha da artırmak istiyoruz. Bu açıdan Teknoketin gelişimi için gerekli tüm desteği vereceğiz” dedi.
Teknokent projelerindeki artışın sevindirici olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Selçuk Üniversitesini Dünya üniversiteleri arasında üst sıralara taşıma hedefimizi gerçekleştirmek için her alanda olduğu gibi sanayi-üniversite işbirliğinin daha da gelişmesine yönelik adımlar atacağız. Düşünen, proje üreten akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi imkanlarımız ölçüsünde destekleyeceğiz. Selçuk Üniversitesini Dünyada bir marka haline getirerek hem şehrimizi, hem de ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir