YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 15:24

KARGI`DA ATIL ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR

A
A
A
KARGI`DA ATIL ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR

Çorum’un Kargı ilçesinde kullanılmayan arazilerin tarıma kazandırılması için çalışma başlatıldı.
Kargı Kaymakamı Tolga Ersöz öncülüğünde bugüne kadar çok sayıda başarılı projeye imza atan Kargı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede alternatif bir tarım sektörünün oluşturulması için de çalışma yürütüyor. 2011 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, "Bir dalda 57 meyve" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, amaçlarının Kargı’da alternatif bir tarımsal sektör oluşturmak ve kullanılmayan tarımsal arazilerini tekrar tarıma
sektörüne kazandırmak olduğunu söyledi. Özellikle göç nedeniyle çeltik tarımı yapılmayan, atıl hale gelen arazilerin değerlendirilmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özen, insan gücünün yoğun olarak kullanılmayacağı meyvecilik sektörünü canlandırmak için örnek bahçeler oluşturduklarını belirtti. Meyvecilik için oldukça elverişli şartların bir arada buluştuğu Kargı’nın önümüzdeki süreçte meyvecilik sektöründe söz sahibi olmasını hedeflediklerini söyleyen Özen, atıl ve meyvecilik için
oldukça verimli olan kayıt dışı tarım arazilerinin bir an önce büyük işletmeler haline getirilerek yerel çiftçinin önünün açılması gerektiğini belirtti.
Özen, ilçe sınırları içerisine yapılan Boyabat Barajı’nın da iklimsel olarak sağlayacağı avantajlar göz önünde bulundurulduğunda Kargı’nın meyvecilikte bir merkez haline gelmesinin hayal olmayacağını ifade etti. Yaptıkları çalışmalarda hayvansal ürünler için bir pazarın olmaması nedeniyle sorun yaşandığını tespit ettiklerini açıklayan Özen, "Bu sorunun çözümüne altyapı oluşturacak ve önemli katkı sağlayacağına inandığımız Kargı Süt Üreticileri Birliği’nin kurulmasına müdürlük olarak destek verdik.
Birliğin ilçemizde büyük sorun olan hayvansal ürünlerin pazarlanması noktasında da bir çözüm olacağını düşünüyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir