YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:07

KÜLTÜR PERSONELİNE YAMAN DEDE TURU

A
A
A
KÜLTÜR PERSONELİNE YAMAN DEDE TURU

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelini Talas’ın manevi mimarlarından Yaman Dede’nin adının verildiği kültür ve sanat evinde ağırladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş’un da katıldığı ziyarette Başkan Yıldırım, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi hakkında bilgiler verdi. Konağın 4 katlı olduğunu belirten Başkan Yıldırım, her yerinin ince detaylarla dolu olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, 2 asır öncesinden güvenlik kamerası, kapı otomatiği ve doğal klima gibi sistemlerin konakta yer aldığını ifade ederek, Yaman Dede’nin hayatını anlattı. Yaman Dede’nin Rum bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini kaydeden Başkan Yıldırım, “Kendisi tam bir peygamber aşığı insan. Hayatını dolu olarak geçiren bir kişi. Herkesin onu örnek alması gerekir” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, belediye başkanları içinde Başkan Yıldırım’ın tarih ve kültüre yönelik çalışmalarla örnek olduğunu söyledi. Taymuş, “Böyle güzel bir konağı şehrin turizmine kazandırdığı için Talas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda konağa ve Yaman Dede’nin hayatına hayran kalan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindekiler, kendilerini ağırlayan Başkan Yıldırım’a teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir