YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:37

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ SINIRLARI AŞIYOR

A
A
A
MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ SINIRLARI AŞIYOR

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, 2011 yılının değerlendirmesini yaptı. Özkanca, Melikşah üniversitesi olarak uluslar arası çapta bir üniversite olma yolunda ilerlediklerini belirtti.
Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversite olarak 2010-2011 eğitim-öğretim yılında uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar attıklarını ifade etti. 16 lisans, 2 enstitüde 3 yüksek lisans olmak üzere 4 fakültede eğitim-öğretimi sürdürdüklerini söyleyen Özkanca, açılan yeni iki bölüm ile birlikte toplamda bin 300 öğrenci ile birlikte 26 ülkeden 87 yabancı öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Bu çalışmanın gençlerin özgüvenlerini ve ufuklarını geliştireceğini dile getiren Özkanca, aynı dönem içerisinde 6 ulusal proje yürüttüklerini ve bunun 3 tanesinin sanayicilerle ortaklaşa yürütüldüğünü de kaydetti.
Yabancı öğrenci kontenjanlarını artırmak istediklerini dile getiren Özkanca, mevcutta eğitim verilen hukuk ve elektrik-bilgisayar yüksek lisans programlarının sayısını artırmak istediklerini vurguladı.
Özkanca Amerika ve Avrupa’da birçok üniversite ile antlaşmalarının olduğunu Erasmus değişim programı kapsamında başvurusu kabul edilen öğrencilerin bir ya da iki dönemlik kredi sistemini yurt dışında denklik verilen üniversitelerde tamamlayacaklarını belirtti.
2012 yılında Kongre ve Kültür Merkezi’nin temelinin atılacağı müjdesini veren Özkanca, “Yaptığımız işi ciddi yapmaya çalışıyoruz. Amacımız iyi bir eğitimle iyi bireyler yetiştirmektir. Bu sene başında Hacı Boydak ve Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurtlarını hizmete açtık. Yakın zamanda Yüksek Mimar Yılmaz Saçmacı tarafından yaptırılan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Kayserili iş adamı Ahmet Türkmen tarafından yaptırılan kütüphane binamız hizmete giriyor. Bunların yanında rektörlük binası, hazırlık okulu ve araştırma merkezi binası yapmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Erciyes Üniversitesi Teknopark bölgesinden 49 yıllığına kiraladığımız arsaya kız öğrencilerimiz için 5 yurt binası, sosyal yaşam merkezi ve spor alanlarından oluşan Kız Yurtları Kompleksi’nin temelini attık. Bu merkezimizde 2012 yılında hizmete girecek.” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir