DÜNYA - 20 Ocak 2012 Cuma 15:57

ABD ORDUSUNDA CİNSEL İÇERİKLİ ŞİDDET ORANI SON 5 YILDA 2 KAT ARTTI

A
A
A
ABD ORDUSUNDA CİNSEL İÇERİKLİ ŞİDDET ORANI SON 5 YILDA 2 KAT ARTTI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusunda şiddet ve cinsel içerikli suçların oranının son 5 yılda neredeyse 2 kat arttığı ortaya çıktı.
ABD’de yapılan bir askeri araştırmaya göre, ordu içerisinde 2006-2011 yılları arasında şiddet içeriklik cinsel suçların oranı yüzde 90 oranında arttı. Araştırmada 2011 yılı içerisinde 2 bin 811 şiddet vakasının yaşandığı bunların yarısına yakının da cinsel içerikli suçlar olduğu ifade edildi. Suçların büyük çoğunluğunun ise ABD sınırları içerisinde gerçekleşmesi dikkat çekti.
Araştırmanın bir başka dikkat çekici sonucu ise 2011 yılında her 6 saat 40 dakikada ülke sınırları içerisinde bir ABD askerinin suça karışmış olmasıydı.
Araştırmaya göre ayrıca askerlerin yüksek oranda şiddet içeren cinsel suçlara bulaşmasının ana kaynakları olarak ise; disiplin boşluğu, savaş sonrası adrenalin fazlalığı, yüksek düzeyde stres ve davranış bozuklukları gösterildi.
2011 yılında ABD askerlerinin işlediği suçlarda ilk 5 sırayı ise, cinsel taciz, tecavüz, ağır cinsel saldırı, homoseksüel tecavüz ve çocuk pornografisi.
Uzmanlar, suçların büyük çoğunluğunun ülke sınırları içerisinde ve bekar askerler tarafından yapılmış olmasını savaş sonrası psikolojisine bağlıyorlar.
TALİBAN MİLİTANLARININ ÜZERİNE İŞEMİŞLERDİ
Geçtiğimiz günlerde Amerikan askerlerinin ölü ele geçirdikleri Taliban militanlarının üzerine işerken çekilmiş videolarının yayınlanması dünya kamuoyunun gündemine bomba gibi düşmüş, ABD hükümeti ve ordusu zor durumda kalmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir