DÜNYA - 06 Şubat 2012 Pazartesi 10:44

ÜSKÜDÜR BELEDİYESİ ATLETİZDE AVARUPA ŞAMPİYONU

A
A
A
ÜSKÜDÜR BELEDİYESİ ATLETİZDE AVARUPA ŞAMPİYONU

İspanya’da 33. yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası Kupası Kros Yarışmaları’nda Türkiye’yi Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, Büyüşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Fenerbahçe kulüpleri temsil ettiler.
Üç takımla katıldığımız yarışlarda, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü atletizmdeki başarılarına bir yenisi daha ekleyerek şampiyonluk kupasını kazandı. Avrupa Atletizm Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları’nda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü böylece son 5 yılda katıldığı şampiyonada 3. Kez şampiyon olmayı başardı.
İspanya’nın sahil kasabası Castellon’da bu yıl 33.’sü düzenlenen yarışmalarda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’ne bayanlarda takım halinde şampiyonluğu kazandıran Alemitu Bekele Degfa, Aslı Çakır, Bahar Doğan, Gülcan Mıngır, Özlem Kaya, Esma Aydemir ve Oljira Belaynesh’ten oluşan ekip kazandırırken ayrıca ferdi birincilik ve ikincilikler de elde etti. Fenerbahçe Atletizm Takımı ise genç erkeklerde takım halinde ikinci, genç bayanlarda da dördüncü oldu.
Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada "Üsküdar Belediyesi Türkiye’nin kros dalında bir marka olduğunu bir kez daha ispatladık. Son beş yılda üçüncü Avrupa Şampiyonluğumuzu kazandık, çok mutluyuz. 2 kez de Avrupa ikincisi olmuştuk. Türkiye, kros dalında çok iddialı olan Portekiz ve İspanya’yı geride bırakarak bir marka oldu. Avrupa’da en başarılı kros takımıyız. Spor kulübü bazında da Avrupa’nın, hatta dünyanın ilçe bazında en başarılı spor kulübüyüz"
diyerek başarılarının tesadüf olmadığını söyledi. Üsküdar Belediyle Başkanı Mustafa Kara şampiyon solan takımı ve teknik ekibini kutlayarak, "yaptığımız hiçbir emek boşa gitmiyor. Türkiye’yi katıldığımız son 5 yılda kürsüye çıkardık. ^şampiyonluk 2. İkincilik. Bunların tesadüf olmadığını 2012 Londra Olimpiyatların da göreceğiz" diyerek atletizmde ne kadar iddialı olduklarını ifade etmiş oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir