POLİTİKA - 03 Şubat 2012 Cuma 15:33

CHP`Lİ TARHAN`DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN`IN `DİNDAR NESİL` AÇIKLAMASINA TEPKİ

A
A
A
CHP`Lİ TARHAN`DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN`IN `DİNDAR NESİL` AÇIKLAMASINA TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’dindar nesil yetiştireceğiz’ yönündeki açıklamasına, "Dindarlık ölçme cihazın varsa çıkar da görelim Başbakan" sözleriyle tepki gösterdi. Tarhan, Erdoğan’ın bu açıklamalarını ’bir cinayet’ olarak nitelendirerek, "Üstelik bunları bir promterden, hece hece, sindirerek okuması, taammüden cinayettir" dedi.
TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Tarhan, parlamentonun, demokrasi adına çok karanlık günler yaşadığını belirterek, geçmişte de darbecilerin, ’medya ve sivil toplumu kontrolü altına aldığını, sendikaları lağvettiğini, cinayetlere göz yuman derin devlet polislerini terfi ettirdiğini, yasama, yürütme, yargıyı birleştirerek tek elden yönettiğini, Meclisi doğrudan ya da bu hafta yapmaya başladıkları gibi dolaylı olarak tasfiye, by-pass ettiğini’ kaydetti. Bugün içtüzük değişikliği kapsamında
yaşananların da ’Meclisi fesih girişimi’ olduğunu savunan Tarhan, "Darbeciler, bu tür girişimlerin adına KHK veya içtüzük değişikliği diyebilirler. Darbecilerin adları, bazen cunta, bazen başbakan olur. Bunlar bazen bakanın kişisel listesine HSYK adını verirler. Bazen diktatörlüğe muhafazakar demokratlık derler. Bazen fitneciliğe dindarlık der, böylece perdelerler. Bazen yaptıklarının önüne millet ya da din sözcüğünü koyarlar, her şeyi meşrulaştıracağını sanırlar" diye konuştu.
"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ EŞYA DEĞİL"
"Bu topraklarda, Türk yargısına, hukuk devrimine, demokrasisine karşı her türlü biçim ve kılıkta gerici, kıyıcı faşist zihniyetle saldırılarda bulunurlar; bunu yapacaklarını biliyorduk" diyen Tarhan, şunları kaydetti:
"Bu bazen cunta, bazen başbakan kılığında olabilir. Bu tehlikeyle karşılaşacağımızı Gençliğe Hitabe bize önceden söylemişti. Gençliğe Hitabeyi, ulusal bayramları yasaklamaya çalışmaları da bundan. Bizim onlar gibi öfke nöbetlerimiz, nefretle pusu kurma, rövanş alma hırsımız yok. Bizim halkımızdan başka güvenebileceğimiz herhangi güç yok, okyanus ötesi güç yok. Kimsenin dindarlığı, dini, diyanetiyle alakadar olamayız. Beşerin kutsalla ilişkisini ölçmeye çalışan kişilere saygı da duymayız, ölçmeye
kendimizi de mezun görmeyiz. Halkı ayrıştırmak için fitne tohumları ekmeyi asla makul görmeyiz. Biz böyle insanlara inat; fikri, vicdanı, irfanı hür çocuklar, gençler yetiştirmeye, demokrasinin militanlarını yetiştirmeye devam edeceğiz. Güç karşısında eğilip bükülmeyen, güçlünün uşağı olmayan, ruhu kuş gibi özgür, sorgulayan gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Zihnini tembihleyip, pasifize edeceğiniz eşya değil bizim çocuklarımız Sayın Başbakan."
Başbakan Erdoğan’ın ’nesiller üstüne tahakküme meraklı’ olduğunu savunan Tarhan, şöyle devam etti:
"Sen kimsin Başbakan? Anne, babalarının bile inancında, kimliğinde, düşüncelerinde yetkisi sınırlı olan çocuklarımız üzerinde senin ne hakkın olabilir? Bizim adımıza, nesiller üzerinde nasıl hak iddia edebilirsin? Sen kimsin Başbakan? Senin isteklerin, bizim ve çocuklarımızın istekleri değilse ne olacak Başbakan? Dindarlık ölçme cihazın varsa çıkar da görelim Başbakan. Varsayalım ölçtün, senin ölçme cihazını kabul etmeyen çocuklarımıza ne yapacaksın Başbakan? Yoksa karşılarına 5’er 10’ar bin kişilik kara
gömleklilerini mi salacaksın; söyle de öğrenelim. Yoksa ’camiler miğfer minareler süngü’ derken aslında metafor yapmıyor muydun Başbakan? Yoksa anlattığın kadar mağdur ya da masum değil miydin? Evvelce işlediğin bir nefret suçunu işleme kararlılığın hiç azalmadı mı Başbakan? Yetmez ama evetçiler, Siz bu Başbakan ile hala mutabık mısınız? Başbakan’ın son söyledikleri bir cinayettir. Üstelik bunları bir promtere yazılı metinden, hece hece, sindirerek okuması, taammüden cinayettir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir