YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 16:42

TURGUTLU PROTOKOLÜ VALİ DAŞÖZ`Ü ZİYARET ETTİ

A
A
A
TURGUTLU PROTOKOLÜ VALİ DAŞÖZ`Ü ZİYARET ETTİ

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Merih İnaç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.
Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü Vali Daşöz’e, Turgutlu ilçesinde üretim yapan tuğla fabrikalarının, Turgutlu’nun hem ekonomisine katkı sağladığını hem de bölgenin ve Türkiye’nin tuğla ihtiyacını karşıladığını ifade etti. Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Merih İnaç da, “Turgutlu Tuğla ve Kiremit fabrikaları yaklaşık Turgutlu’da 25 bin kişi istihdam sağlıyor. Sanayide çalışanlarla, kiremit ve tuğla yan sanayilerinde çalışan nakliyatçılar dahil. Türkiye’nin tuğla üretiminin yaklaşık yüzde 20’si Turgutlu’dan karşılanıyor. Turgutlu’da üretim ekseriyetle tuğla üzerine yapılmaktadır. Tuğlanın ana maddesi olan toprağı, Turgutlu’ya 5 km mesafeden karşılamaktayız” dedi. Ayrıca Başkan İnanç, “Derneğimizin aldığı bir kararla sektörde eğitimsiz hiçbir işçinin olmaması için karar almış bulunuyoruz. Kurum içi sektörde çalışan 5 bine yakın işçiye eğitim veriyor, kurslarına katkı sağlıyoruz. Kursa katılan 480 kişiye, 40 saatlik bir eğitim verdik“ diyerek Vali Daşöz’ü kursiyerlerin sertifika törenine davet etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Daşöz de, “Turgutlu ilçesi, tarımıyla, sanayisiyle hem ilçeye hem de ülke ekonomisine çok büyük katlıları olan bir ilçemiz. Derneğinizin çalışmalarından da anlaşılacağı gibi eğitime çok önem veriyorsunuz. Sanayide de olsa, tarımda da olsa, her zaman eğitimli ve bilinçli toplumun refah seviyesi yüksektir” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir