ASAYİŞ - 22 Ocak 2012 Pazar 16:58

İKİ ÇOCUK BABASI MADENCİ 21 SAATTİR GÖÇÜK ALTINDA

A
A
A
İKİ ÇOCUK BABASI MADENCİ 21 SAATTİR GÖÇÜK ALTINDA

Zonguldak’ta, kaçak kömür ocağında yaşanan göçükte mahsur kalan işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.
Zonguldak’ın Kilimli beldesi Bölüm Mahallesindeki ocakta dün saat 19.00 sıralarında göçük meydana gelmişti. İki çocuk babası 33 yaşındaki Şenel Biçici’ye, yaklaşık 21 saattir ulaşma çalışmaları sürüyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi tahkimat yaparak maden işçisine ulaşmaya çalışıyor. Ocak içerisinde sürekli göçme yaşanması sebebiyle çalışmalar güçlükle ilerlerken, TTK Karadon Müessesesi İş Güvenliği Başmühendisi Ali Altınsoy da olay yerine gelerek çalışmalara katıldı. Gazetecilere ocak içerisindeki durumu anlatan Altınsoy, "Son durum şu arkadaşlar bağları yükselterek gireceğiz tahminen dört beş bağ sonra alınır. Orası gizli bir zemin tavana çok dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.
Göçükte kalan madencinin amcasının oğlu Satılmış Biçici ise madenci Şenel Biçici’nin üç senedir ocakta çalıştığını ifade etti. Olayı öğrendikten sonra Karabük’ten Zonguldak’a geldiğini dile getiren Satılmış Biçici, "Üç beş seneden beri buralarda çalışıyor. Herkes ihtiyacı için çalışmak zorunda. Karabük’te oturuyorum ben izine gelmiştim kaza haberi geldi bende evden çıktım geldim. İki çocuğu var ekmek parası için çalışıyordu" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."