GENEL - 02 Ağustos 2019 Cuma 15:20

400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor

A
A
A
400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor

Yalovalıların uzun zamandır beklediği 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımı hızla ilerliyor.

Yalovalıların uzun zamandır beklediği 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımı hızla ilerliyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tasarruf tedbirleri dışına çıkılarak yapılan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Ak Parti İl aşkanı Bağatar, Sağlık Bakanlığında gerçekleştirilen İaleyi 233 milyon liraya Tetiş Yapı ve MYS yol yapı ortaklığının aldığını belirtti. Yalova’ya çok önemli bir yatırım kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Bağatar, "Yaparsa yine AK Parti yapar. AK kadrolarımızla Yalova’ya çağ atlatacağız" ifadelerini kullandı.


Temeli atılan Yalova Devlet Hastanesi’nde 2 bin kişinin istihdam edeceği belirtildi. 200 bin metrekare arsaya kurulacak olan hastanede 400 yatak, 524 deprem izolatörlü güvenli bina, 80 bin metrekare kapalı alan bulunacak. İnşası başlayan hastanede bin araçlık otopark, 4 cepheden 14 giriş, 130 poliklinik, 221 tek kişilik oda, 15 ameliyathane, 105 yoğun bakım ve palyatif yatağı, anjiyo, KVC birimleri, yanık ünitesi, onkoloji hizmet birimi yer alacak. Bunlarla birlikte hastanede anaokulu ve kreşte bulunuyor. Yalovalıların uzun süredir beklediği bu proje en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlandı.


Sahada inceleme yaptı, çalışanlara motive etti


Bağatar, hastane şantiyesine giderek incelemelerde bulundu, sahada çalışan işçiler ile tek tek görüştü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Bocce sporunun ihtiyar delikanlıları Alanya’da yarıştı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 6’ncısı gerçekleştirilen Yaşlı Resmi Huzurevleri Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi’nde ilk dörde kalan takımlar Antalya’nın Alanya ilçesinde hem tatil yaptı hem de yarıştı. 29 Ekim- 3 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’nın Side ilçesinde huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik Gençler Huzur Bocce Ligi düzenlendi. Şampiyonada son dörde kalan Aksaray Kadir Üçyıldız Huzurevi takımı birinci olurken, Osmaniye Özden Huzurevi ikinci, Erzincan 100.Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (HYBRM) üçüncü, Samsun Bafra 75. Yıl Huzurevi ise dördüncü oldu. İlk dörde giren takımlara ödül olarak Alanya’da 5 günlük tatil hakkı tanındı. Takımlar Alanya Huzurevi’nde bir araya gelerek Alanya Huzur Evi Bocce ekibiyle karşılaştı. Turnuvanın finalinde Alanya Huzurevi takımı, Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi’ni 12-11 yenerek şampiyon oldu. Ayrıca takımlar yarışmanın ardından ilçede tekne turu ve mağara gezisi yaparak turistik yerleri ziyaret edecek. “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak” Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Bocce sporunun daha rahat yapıldığından dolayı bakanlık tarafından seçildiğini ifade ederek, “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak. Bakanlık tarafından huzurevindeki yaşlılarımız, çocukları ve yakınları tarafından bırakıldıkları havasından kurtulmaları, aktif, sağlıklı yaşlanmaları için onlara uygun aktif spor dalları hakkında araştırma yapıldı Bedensel engelli birinin dahi rahatlıkla oynayabileceği için bocce sporu üzerinde duruldu. Antalya’da olan yarışmaların bölge birincileri finali için buraya geldi” dedi. “81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar” Yarışmaya katılan 76 yaşındaki Şahin Dursun, “Samsun’dan geldim, 8 senedir takım kaptanlığını yürütüyorum. 81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar. Birbirimizi tanımaya başladık. 2017’de Samsun’a Türkiye şampiyonluğunu getirdik. Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden daha fazla ilgi alaka gördük. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. “2017’den beri bocce oynuyorum” Bocce sporunu 7 yıldır yaptığını ifade den Mehmet Böle isimli sporcu ise, “Aksaray olarak Bocce şampiyonası finalinde Türkiye şampiyonu olduk. 2017’den beri oynuyorum, kaptanlığını da yapıyorum. Bugünde kadar devam etti. Bir dahaki senelerde de inşallah bunları görürüz” dedi.