ÇEVRE - 09 Aralık 2020 Çarşamba 12:24

Altınova su sporlarında da gözde olacak

A
A
A
Altınova su sporlarında da gözde olacak

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Yalova İl Temsilcisi İbrahim İnce, Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Yalova İl Temsilcisi İbrahim İnce, Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı makamında ziyaret etti.


Yalova’nın birçok açıdan önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen İnce, sualtı güzelliklerinin Yalova Turizmine kazandırılması gerektiğini belirtti. İnce, “Yapmış olduğumuz araştırmalarda ülkemizde deniz sahili en uzun olma özelliğine sahip olan Yalova’da, su sporları adına çalışmaların olmadığını gördük” diye konuştu.


Altınova’nın 2 kilometrelik doğal kuma sahip deniz sahili ile bölgenin en önemli sulak alanı olan Hersek Lagününe sahip olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu iki değer bizim için çok önemli. Hersek lagünümüzü av alanından bölgenin en önemli sulak alanına dönüştürdük. Kuş türümüz 231’e çıktı. Hersek lagününde bilimsel su altı çalışmaları yapıldı. Çok nadir bulunan su altı bitkileri tespit edildi. Yine su altı incelemelerinde antik kent ve antik kale keşfedildi. Yalova Kıyıları Antik Liman ve Sualtı Yüzey Araştırması devam ediyor. Bu araştırmalar sırasında Selçuklu karşısında yenilen Haçlı ordularının sığındığı kayıp Kibotos Kalesi 2019 yılında Altınova Hersek Bölgemizde bulundu. Bu bölgedeki su altı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde sürdürülüyor. Buradaki bulgular kentimiz ve ülkemiz açısından büyük kazanç olacaktır. Altınova su sporları konusunda da önemli imkanlara sahip bir bölge. Pandemi öncesi ilçemizde su sporlarına yönelik araştırma çalışmaları başlattık. Bu çalışmalar sonunda Altınova’da yapıla bilinecek olan su sporları konusunda harekete geçeceğiz. Altınova Belediyespor bünyesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. El ele vererek bu alanda da ilimiz hak ettiği yere getirmek için imkanlarımızı seferber edeceğiz.


Belediyemizin yoğun çabaları, hükûmetimizin ve AK Parti Milletvekilleri ile teşkilatlarımızın desteğiyle Türk Denizciliğine ve tersanelerimize alanında uzman eleman yetiştirmek amacıyla Yalova Rektörümüzün katkılarıyla ilçemize Denizcilik Meslek Yüksek Okulunu kazandırdık. Ülkemizin denizcilik sektörüne önemli hizmetlerde bulunacak olan Yalova Üniversitesi Altınova Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2019 yılında eğitim ve öğretime başladı. İş garantili olan okulumuz bu yıl ilk mezunlarını verecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."