EKONOMİ - 20 Temmuz 2021 Salı 13:38

Çınarcık bayramda nüfusunun 30 katını ağırlıyor

A
A
A
Çınarcık bayramda nüfusunun 30 katını ağırlıyor

Marmara Bölgesi’nin önemli tatil merkezilerinde olan Yalova’nın Çınarcık ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince nüfusunun 30 katını ağırlayacak.

Marmara Bölgesi’nin önemli tatil merkezilerinde olan Yalova’nın Çınarcık ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince nüfusunun 30 katını ağırlayacak.


Denizi ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin ilgi odağı olan Çınarcık ilçesi bayramda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, bayram tatili boyunca Çınarcık’ta günübirlikçiler de dahil olmak üzere 1 milyon kişiyi ağırlayacaklarını söyledi. Soyer, Marmara Denizi’nde etkili olan müsilaj sorununun Çınarcık kıyılarında kalmadığını ve tatilcilerin rahatlıkla denize girebileceğini ifade etti.


Misafirleri ilçede en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Soyer, şunları kaydetti:


“Sahillerimiz plajlarımız dolu. Onunla ilgili de bir sıkıntımız yok çok şükür. İnsanlar zaten Çınarcık’ı tercih ediyorlar. Pandemide yasakların vermiş olduğu evde kalma stresiyle birlikte insanlarımız serbest kaldı, kendilerini dışarı attı. Çınarcık’a olsun, tüm turizm beldelerine olsun. Deniz turizminde de hareket var ama müsilajdan dolayı biraz etkilenmişti. Şu an hamdolsun o artık kalktı, böyle bir sıkıntımız yok.”


Çınarcık’ta turistlerin Teşvikiye Kent Ormanı, Hasanbaba Mesire alanı, Esenköy Karlık Yaylası, Erikli Yaylası ve Delmece Yaylasını da tercih ettiğini söyleyen Soyer, ilçede son dönemlerde doğa turizminin yükselişte olduğunu belirten Soyer, “Çok güzel doğal güzelliklerimiz var ormanlarımızda. Zaten Çınarcık’ta yerli turizm var. Genelde Çınarcık’ta ki turistlerimizin, yani yazlıkçı misafirlerimizin çoğunun kendi evleri var burada. Öyle bir yoğunluk oluşuyor” dedi.


Çınarcık’a bayram süresince dolup taşacağını sözlerine ekleyen Soyer, 35 bin nüfuslu ilçenin nüfusunun 30 katını ağırlayacağını dile getirerek, “İnşallah bayram sürecinde de tam olarak dolacak. Günü birlik gelen giden insanlarla birlikte toplamda 1 milyon kişiyi Çınarcık Bayram sürecinde ağırlar diye tahmin ediyoruz çünkü özellikle bayram tatili dolay ısıyla işte Teşvikiye plajları olsun, Çınarcık plajlarına olsun yoğun bir ilgi var. Ormanlarımıza yoğun bir ilgi var. 1 milyon kişiyi en ağırlarınız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Köpekçi Nuri Efe Abidesini 13 yaşındaki çocuk yakmış Denizli’nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına, Tavas ilçe girişine 5 yıl önce yaptırılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yakıldığı ortaya çıktı. Olayın yanlışlıkla meydana geldiğini ifade eden aile, tadilat masraflarını üstlendi. Aralık 2018’de Tavas Belediyesi tarafından Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe’yi temsilen yaptırılan abide il protokolünün katılımıyla açıldı. Tavas ilçesi girişinde bulunan Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe Abidesi, geçtiğimiz Çarşamba gece yarısı alevlere teslim oldu. Samanlık Mahallesi’nin kente hakim noktasında bulunan abidenin yangında enkaza dönmesi, ilçede üzüntüye neden oldu. Kundaklanma şüphelisi üzerine durulan yangınla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, bölgedeki tüm güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Polyester ve cam karışımından yapılan abide, yangında büyük zarar görürdü. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, yangını çıkartmış olabileceği düşünülen 1 kişinin eşkali belirlendi. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ederken, heykeli enkaza dönüştüren yangını çıkarttığı belirlenen 13 yaşındaki çocuğun ailesi, yetkilileri bilgilendi. Olayın çocukların oyun oynadığı sırada yanlışlıkla meydana geldiğini savunan aile, heykelin tüm tadilat masraflarını da üstlendi.
İstanbul Dolu modelden ellerinde yok, kısa menzilli, tutulmayan modeli ucuzlattılar Avrupa ve Türkiye’de satışları ciddi oranda düşen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dolu modelden ellerinde olmayınca, kısa menzilli tutulmayan modeli ucuzlattı. Amerikalı üretici, 1 milyon 791 bin 451 TL’den Türkiye’de ön siparişe açtığı Model Y için 50 bin TL kapora ile sipariş almaya başladı. Son günlerde işten çıkarma haberleri ile gündeme gelen Tesla, Çinli rakipleri karşısında farklı satış stratejileri denemeye başladı. Özellikle Avrupa pazarında ilginç fiyat hamleleri ile çıkışlar yapan marka, Türkiye’de de benzer bir fiyat politikasını devreye aldı. Türkiye’de resmi olarak ilk olarak 4 Nisan 2023 tarihinde satışa başlayan Tesla, online siparişe çıktığı ilk hafta 10 bin adetlik satışla dikkatleri üzerine çekmişti. Teslimatlar gerçekleşene kadar satışları askıya aldığını duyuran markaya olan ilgi, 2023 yılı son çeyrekte ciddi oranda azaldı. 2024 ilk çeyrekte peş peşe rekorlar gelen Türkiye otomobil pazarında sadece 375 adet sipariş alabilen Tesla’dan şimdi ilginç bir fiyat hamlesi geldi. Donanım seviyesi düşürülen ve bu sayede yüzde 10’luk ÖTV dilimine giren Model Y, arkadan itişli versiyonla bugünden itibaren 1 milyon 791 bin 451 TL başlangıç etiketiyle ön siparişe sunuldu. 0’dan 100 km hıza 7.5 saniyede ulaşabilen araç bu fiyatla sadece beyaz renk olarak satın alınabiliyor. Eğer siyah renk tercih edilirse 31 bin 200 TL veya kırmızı renk tercih edilirse 92 bin 400TL ekstra fiyat ödemek gerekiyor. 19 inçlik standart jantlar yerine 20 inçlik spor jantlar tercih edildiğinde ise 64 bin 160 TL fark ortaya çıkıyor. Sadece arka çeki demiri ekletmek isteyince fark 38 bin 760 TL oluyor. Sürüş esnasında navigasyon uygulamasına ve oto pilot gibi özelliklere müsaade eden uygulamaların kısıtlı paketi 110 bin TL, ful versiyonu ise 220 bin TL. Fakat bu donanımlarla aracın vergi dilimi değişiyor ve başlangıç fiyatı 2.5 milyon TL’ye çıkıyor. Ekstra sunulan tüm aksesuar ve donanımları ile satın almak isteyince fiyat etiketi 3 milyon 34 bin 634 TL’ye tırmanıyor.