GENEL - 03 Temmuz 2020 Cuma 17:09

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: "Yalova, uluslararası termal sağlık otelleri merkezi haline gelebilir"

A
A
A
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: "Yalova, uluslararası termal sağlık otelleri merkezi haline gelebilir"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, termal kaplıcalarını ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Burası uluslararası Termal sağlık otelleri merkezi haline gelebilir.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, termal kaplıcalarını ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Burası uluslararası Termal sağlık otelleri merkezi haline gelebilir. Bunu değerlendireceğiz. Bir proje yapmaya çalışacağız” dedi.


Bakan Ersoy, Yalova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Yalova Belediyesini ziyaret eden Ersoy, burada belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ersoy sonrasında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ersoy, ardından Termal ilçesine giderek Sağlık Bakanlığı’na ait Kaplıcalar İşletmesini gezdi.



"Termal iyi değerlendirilememiş"


Burada gazetecilere açıklama yapan Ersoy, Yalova’nın Türkiye’nin turizm şehirlerinden birisi olduğunu hatırlattı. Ersoy, Termal ilçesinde çok değerli bir doğal termal kaynak olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:


“Yalova bizim turizm şehirlerimizden birisi. Çok da değerli bir termal kaynağı var, markalaşması için gerekli olan. Bunu şu ana kadar çok iyi değerlendirememiş. Eskiden bizim termal merkezlerimizden birisi olarak gösteriliyordu. Hem belediyelerimiz hem il ve ilçe başkanlıklarımız sayesinde milletvekillerimizle gezdik. İlgili bakanlıklarla da görüşüp buradaki alanları en iyi şekilde değerlendireceğiz.”



"Ne yapsanız tutar"


Yalova’nın konumunun çok önemli bir yerde olduğuna vurgu yapan Ersoy, İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerin arasında olan kentin kara, deniz ve hava yoluyla ulaşımının çok rahat olduğuna dikkati çekti. Bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ersoy, şöyle konuştu:


“O yüzden burada ne yapsanız tutar açıkçası. Çok da değerli bir termal kaynağı var. Uluslararası termal sağlık otelleri merkezi haline gelebilir aslında, değerlendireceğiz. Burayla ilgili bir proje yapmaya çalışacağız. Sonra ilgili bakanlıklarımızla konuşup Yalova halkının da görüşünü alıp doğasına uygun en iyi şekilde nasıl değerlendiririz ona bakacağız.”



Ersoy, sonrası Karaca Arboretum’u ziyaret etti


Ziyaretlerde Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Termal Belediye Başkanı Sinan Acar da hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kırsal kalkınmaya tavuk desteği Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi ve kırsalda üreticilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi çerçevesinde, bu yıl da çiftçilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği verilecek. Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteği için üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen proje kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık Atak-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği sağlanacak. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir dünyada yaşama ve sağlıklı beslenme hakkının savunulmasına da katkı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak proje ile ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biogüvenlik kurallarına uygun Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi ile başvurularını 26 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekiyor.