SPOR - 16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:56

Terma City personelinden tekerlekli sandalye basket takımı ile empati maçı

A
A
A
Terma City personelinden tekerlekli sandalye basket takımı ile empati maçı

Yalova Ortopedik Spor Kulübü (YOSK) Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Terma City personeliyle empati maçında karşı karşıya geldi.

Yalova Ortopedik Spor Kulübü (YOSK) Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Terma City personeliyle empati maçında karşı karşıya geldi. Maç sonunda Vali Muammer Erol ve il protokolü tekerlekli sandalye üzerinde basket topuyla atış gerçekleştirdi.


Tekerlekli sandalye basketbol takımı sporcularının büyük çaba ve efor sarf ederek oynadığı oyunla ilgili empati kurulması amacıyla 90. Yıl Spor Salonu’nda gösteri maçı gerçekleştirildi. Karşılaşmada YOSK oyuncuları ile Karaderili Şirketler Grubu’na bağlı Terma City Otel personeli mücadele etti. Gösteri maçı sonrasında Vali Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekaplı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve Terma City Genel Müdürü Altuğ Çiloğlu, tekerlekli sandalye üzerinde basket atışı yaptı.


Etkinlikte konuşan YOSK Başkanı Alparslan Erkoç, otel personelinin 5 dakika sporcularla empati kuracaklarını ifade etti. Erkoç, Vali Erol, Karadereli Şirketler Grubu yetkililerine spora verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Mehmet Bahçekaplı ise engelli bireylerin sosyal yaşamın içine katacak projeler oluşturmak istediklerini söyledi.


Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Terma City Genel Müdürü Altuğ Çiloğu, "Karaderili Şirketler Grubu ve Terma City olarak engellilerimize elimizden gelen desteğin fazlasını vermeye çalışıyoruz. Organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Karşılaşmada oynayan Süleyman Mustafaoğlu, tekerlekli sandalye basketbolunun zor bir spor olduğunu dile getirerek, "Sandalyeye oturunca bu işin gerçekten ne kadar zor olduğunu anlıyorsunuz. Dışarıdan kolay gözüküyor olabilir ama gerçekten zormuş, topla ilerlemek, şut atmak. Çok büyük efor sarf etmeniz gerekiyor aynı zamanda şut atmak da hiç kolay değil. Sporcuları tebrik ediyorum gerçekten zor bir olay" dedi.


Profesyonel engelli sporcularla karşılaşan Nazmiye Bıyıkoğlu, tekerlekli sandalyeyi kullanmanın çok efor gerektirdiğine dikkati çekti. Koordinasyonun üst düzey olması gerektiğine vurgu yapan Bıyıkoğlu, "İnanılmaz zorlanıyoruz. Emekleri bol. Hem keyifli hem zor bir yoldan geçiyorlar" dedi.


YOSK Kaptanı Ahmet Mencik ise tekerlekli sandalye üzerinde rakiplerini zorlandığını ve zor bir spor yaptıklarını anlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-