POLİTİKA - 16 Temmuz 2021 Cuma 00:43

Yalovalılar 5 sene öncesi gibi sokaklara indi

A
A
A
Yalovalılar 5 sene öncesi gibi sokaklara indi

Hain darbe girişimin 5.

Hain darbe girişimin 5. yıldönümü sebebiyle Yalova’da düzenlenen anma programına Yalovalılar akın etti.



15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Yalova İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için dua okudu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programında söz alan Vali Muammer Erol, 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm dünyaya demokrasi dersinin verildiğini dile getirerek şöyle konuştu:



“Çok iyi bildiğiniz üzere 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimi sadece milli iradeye değil, devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize, şanlı ordumuza ve mukaddes değerlerimize kasteden hain bir kalkışmadır. Bu hain kalkışma aziz milletimizin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülkemizin her köşesinde sokaklara, meydanlara inen, hava meydanlarını dolduran, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilen bu vatanın kahraman evlatları tarafından akamete uğratılmıştır.”



Anma programı “15 Temmuz” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sürdü. Mehteran Takımının konserinin ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydandan canlı olarak yayınladı. Sanatçı İbrahim Sadri de etkinliğe katıldı. Sadri, okuduğu duygu dolu şiirlerle herkesin beğenisini topladı. Tüm camilerde selaların okunmasının ardından meydanda demokrasi nöbetine başlandı.



Programa Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Garnizon ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP İl Başkanı Namık Öz, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."