GENEL - 27 Aralık 2019 Cuma 12:17

Yalova’ya yeni fakülte müjdesi

A
A
A
Yalova’ya yeni fakülte müjdesi

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin açılmasının onayının alındığı müjdesini verdi. Yeni fakülteyi yerleştirecek bina olmadığı için Yalova Meslek Yüksek Okulu’na yönelik karardan vaz geçilmesini isteyen Rektör Cebeci, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a da seslenerek, “Anlayış bekliyorum” dedi.


Yalova yeni bir fakülteye daha kavuşuyor. Müjdeli haber Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’den geldi. Cebeci İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin açılmasının onaylandığını duyurdu. Açılacak olan fakülte ile 1 yıl içerisinde Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri olmak üzere 2 yeni bölüm ve 1 fakültenin üniversiteye kazandırıldığını belirten Cebeci, bu fakültenin üniversitenin gelişimine çok ciddi katkı sunacağının altını çizdi.


“Anlayış bekliyorum”


Yeni fakülte için yer gerektiğine dikkat çeken Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Bu noktada Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’dan da anlayış bekliyorum. Kendisi üniversitenin kurulmasından geliştirilmesine kadar her aşamasında gerek fikirleri ve gerekse destekleri ile yer almış birisidir. Eğitime verdiği önemi ortaya koyan birisidir. Dolayısıyla Başkan Salman’dan anlayış bekliyorum. Yalova Meslek Yüksek Okulu konusunda yardımını istiyorum. O okulun elimizden alınması belimizi kırıyor. Yeni Fakülteyi Safranyolu’ndaki bu binaya açacağız. Ben kendim için bir şey istemiyorum. Yalova ve Yalova Üniversitesi, gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için bu konuda destek bekliyorum. Gelin el ele verip Yalova Üniversitemizi hedeflenen o güzel yerlere birlikte getirelim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.