EKONOMİ - 16 Kasım 2020 Pazartesi 14:10

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında istasyon yapım çalışmaları sürüyor

A
A
A
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında istasyon yapım çalışmaları sürüyor

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren güzergahı boyunca 8 istasyon inşa edilecek.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren güzergahı boyunca 8 istasyon inşa edilecek. Bu istasyonlardan birisi de Yozgat merkezine 7.5 kilometre uzaklıkta Divanlı Mahallesinde bulunuyor.


Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinde sona gelindi. Proje kapsamında alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı güzergahı boyunca yolcuların kullanımına sunulacak istasyonlar da inşa ediliyor. Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı güzergahı boyunca; Ankara’nın Elmadağ ilçesi, Kırıkkale merkez, Yozgat’ın merkez, Yerköy, Sorgun ve Akdağmadeni ilçeleri ile Sivas merkez ve Yıldızeli ilçesi olmak üzere toplam 8 istasyon bulunuyor. Bu istasyonlardan bir tanesi de Yozgat’ta inşa ediliyor. İstasyon, Yozgat şehir merkezine 7.5 kilometre uzaklıkta ve Divanlı mahallesinde bulunuyor.


Yüksek Hızlı Tren istasyonunda yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak bölümler yer alıyor. Ayrıca tüm bina ve tesislerde bedensel engelli yolcuların ulaşımını sağlayacak şekilde rampalar ve asansörlerde yapılacak.


Asrın projesi Yüksek Hızlı Tren hattının hizmete girmesi ile Anadolu insanı da Yüksek Hızlı Tren konforundan faydalanacak. Proje tamamlandığında Ankara-Sivas arası 2 saate, Ankara-Yozgat arası da 55 dakikaya düşecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.