GENEL - 22 Kasım 2019 Cuma 12:47

Engelleri el sanatları ile aşıyorlar

A
A
A
Engelleri el sanatları ile aşıyorlar

Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan bedensel engelli vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezince açılan el sanatları kurslarında hem sosyalleşiyorlar hem de becerilerini geliştiriyorlar.

Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan bedensel engelli vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezince açılan el sanatları kurslarında hem sosyalleşiyorlar hem de becerilerini geliştiriyorlar.


Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan engelli vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezince açılan el sanatları kurslarıyla hem sosyalleşiyor hem de zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyor. Açılan kurslarda birbirinden güzel eserleri meydana getiren bedensel engelli kursiyerler hem birbirleriyle sohbet etme imkanı buluyorlar hem de zamanlarını daha verimli değerlendiriyorlar. Engellilerin sosyalleşmesi, motive olmaları ve daha kaliteli zaman geçirmeleri için açılan kurslarda engelli vatandaşlar, ahşap yakma, kağıt rölyef, örgü örme, resim gibi birçok alanda birbirinden değerli eserleri meydana getiriyor.


Kursta tespih yaptığını söyleyen Emin Gürbüz, “Biz burada hiç yorulmuyoruz, sıkılmıyoruz. El becerileri üzerine çalışıyoruz. Şuan an ben tespih yapıyorum ve bir de boyama işine geçeceğim. Hiçbir engel görmüyoruz kendimizde hayata küsmedik. Bize burada her türlü destek veriliyor ve imkan sunuluyor. Biz de bu atölyede çalışarak el becerilerimizi geliştiriyoruz” dedi. Cennet Arınç ise “Burada boş zamanlarımızda el işi ve resim yapıyoruz. Arkadaşlarımızla toplanıyoruz sohbet ediyoruz. Sıkılmadan güzel vakit geçiriyoruz. Şu anda çamurdan şekiller yapıyoruz hem sıkılmıyoruz ve kafamız dağılıyor hem de güzel eserler ortaya çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.


Yozgat Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli ise, “Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz zihinsel ve bedensel engellilere hizmet veren bir kuruluştur. Açılmış olan bu atölyelerde gönüllü olarak engellilerimizi görüyoruz. Birileri resim yaprak, birileri el örgü işleri ile bazıları çamur ile uğraşarak çeşitli el sanatları ürünleri ortaya çıkartmakta ve gerçekten severek üretiyorlar. Hayatın zorluklarını kendilerine sosyal çalışmacılara anlatarak üstesinden gelmenin metotlarını gösteriyoruz. Bu gibi kurslarla da en azından nitelikli zaman geçirmelerini kendilerinin bir şey üretiyor olmalarını ve bundan mutluluk duymalarını ve topluma da engelli de olsak biz üretebiliyoruz biz sizin gibi bir şeyler yapabiliyoruz mesajını vermelerini istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.