POLİTİKA - 06 Aralık 2018 Perşembe 12:49

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil Yozgat’ta

A
A
A
İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil Yozgat’ta

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof.

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, İzleme ve Değerlendirme Sistemi’ni (İZDES) bir yılı aşkın süredir yürüttüklerini söyleyerek,"İZDES ile birlikte vatandaşa sunduğumuz hizmetleri iyileştirmek ve vatandaşın erişimini kolaylaştırmak üzere çalışmalar yürütüyoruz" dedi.


İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, İçişleri Bakanlığınca başlatılan İZDES Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmaları incelemek üzere Yozgat’a geldi. Bakan Yardımcısı Erdil, Vali Kadir Çakır ve protokol üyeleri tarafından valilik önünde karşılandı. Karşılamanın ardından, valiliği ziyaret eden Bakan Yardımcısı Erdil, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. İmza sonrası basına kapalı yapılan il değerlendirme toplantısında Vali Çakır, Bakan Yardımcısı Erdil’e Yozgat hakkında bilgiler verdi.


Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Erdil, İzleme Değerlendirme Sistemi projesi kapsamında bir günlük çalışma vesilesiyle Yozgat’ta bulunduklarını söyleyerek, "Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte aslında Türkiye’de bir yeni yönetişim sistemi oluştu. Bu yeni yönetişim sistemi veya hükümet modeli vatandaş odaklı, vatandaşa sunulan hizmetlerin kalitesini iyileştirmeye yönelik bir yapı ile kurgulanmış bir sistem. Burada vatandaş memnuniyet ve vatandaşa sunulan hizmetlerin erişebilirliği, ulaşılabilirliğini, kolaylaştırmak, hızlandırmak bu cumhurbaşkanlığı yönetişim sisteminin en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Bu istikamette biz de İçişleri Bakanlığı olarak bir yılı aşkın süredir İZDES ile birlikte vatandaşa sunduğumuz hizmetleri iyileştirmek ve onlara vatandaşın erişimini kolaylaştırmak üzere çalışma İZDES projesi kapsamında yürütüyoruz" şeklinde konuştu.



"Sunduğumuz hizmetlerle ilgili istişarede bulunacağız"


Üretilen hizmetleri sahada izleyip değerlendirip iyileştirmeye çalıştıklarını anlatan Bakan Yardımcısı Erdil, "Bu hizmetler, kolluk birimlerimizin ürettiği geliştirdiği kolluk birimlerimizin geliştirdiği ve sunduğu güvenlik yönetimine ilişkin hizmetlerdir. Bunlar asayiş, organize suçlar, terörle mücadele, narkotik, trafik gibi toplumun güvenliğini sağlayan hizmetler. Onun yanında nüfus ve vatandaşlık hizmetlerimiz var. Bunlar vatandaşın doğumundan başlayıp ölümüne kadar devam eden hizmetler. Bizim bakanlığın verdiği hizmetler göç ve AFAD hizmetleri gibi vatandaşın içinde bulunduğu ve ihtiyaç duyduğu hizmetlerdir. Bu hizmetlerin sahadaki değerlendirmesini almak ve iyileştirmek için bu projeyi bir yılı aşkın süredir sürdürüyoruz. O çerçevede Yozgat’tayız ve vilayetimizde bulunun sivil toplum kuruluşları, odaları, dernek temsilcileri, muhtarlar ve diğer ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte olacağız. Bu birliktelikle İçişleri Bakanlığı olarak bizim vatandaşımıza sunduğumuz hizmetlerle ilgili istişarede bulunacağız. Bu istişarede vatandaşlarımızdan geri bildirim alıp onların değerlendirme ve izlenimleri alıp kendi çalışmalarımızı bu istikamette şekillendireceğiz" ifadelerine yer verdi.


Vali Kadir Çakır da Erdil’e Yozgat’ı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Erdil, daha sonra valilikte oluşturulan ’Açık Kapı’ birimini gezip bilgi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.