EĞİTİM - 06 Ekim 2020 Salı 17:10

Öğrencilerin tablet ihtiyacı karşılandı

A
A
A
Öğrencilerin tablet ihtiyacı karşılandı

Merkezi Ankara’da bulunan Kuzayca Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Yozgat’ta bulunan köylerindeki öğrencileri için tablet, kırtasiye malzemesi, dezenfektan yardımında bulunurken, ilçedeki bir engelli vatandaş için ise akülü araba temin etti.

Merkezi Ankara’da bulunan Kuzayca Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Yozgat’ta bulunan köylerindeki öğrencileri için tablet, kırtasiye malzemesi, dezenfektan yardımında bulunurken, ilçedeki bir engelli vatandaş için ise akülü araba temin etti.


Yozgat’ın Şefaatli ilçesinin Kuzayca köylülerinin, Ankara’da kurdukları Kuzayca Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, pandemi döneminde de boş durmadı. Daha önce Ankara’dan köyleri için ağaç getirtip, köylerini yeşillendiren dernek, bu seferde pandemi nedeniyle uzaktan eğitim için köydeki öğrencilere tablet yardımında bulundu. Ayrıca öğrencileri için kırtasiye malzemeleri, korona virüs salgınından korunmak için maske ve dezenfektan gönderdi. Dernek, Şefaatli ilçesindeki bir engelli hemşerileri için ise akülü engelli arabası hediye etti.


Kuzayca Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ceyhan, “Kuzayca köylüleri olarak Ankara’da yaşayan köylülerimiz ile birlik ve beraberliğimizi sağladık. Pandemi öncesi sosyal faaliyetlerde her zaman yan yanaydık. Ama pandemi nedeniyle tedbirler kapsamında yan yana gelemiyoruz. Ancak gönül olarak her zamana birlikteyiz. Bunu da, köyümüzdeki öğrencilerimize yardım konusunda son olarak yerine getirdik. Öğrencilerimiz için tablet ihtiyacı, kırtasiye malzemesi, maske ve dezenfektan yardımında bulunduk. Dernek olarak birlikteliğimizi bu zor günlerde de gösterdik. Ayrıca, bize, Şefaatli ilçemizde bir engelli kardeşimizin akülü araba ihtiyacı söz konusuydu. Onu da Çanakkale Meslek Yüksek Okulu ve Marmara Ereğlisi Meslek Yüksek Okulu ve Gönül Dostları aracılığıyla orada bulunan köylümüz Songül Uyar Bakır teminini sağladı. Biz de engelli kardeşimize verdik ve engelli kardeşimizin mutluluğuna ortak olduk. Onlara da hem öğrencilerimize gönderdiği malzemelerden he de akülü arabadan dolayı çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.