EĞİTİM - 13 Ekim 2020 Salı 15:31

Öğretim görevlilerine işaret dili eğitimi verildi

A
A
A
Öğretim görevlilerine işaret dili eğitimi verildi

İşitme engelli öğrenciler ve vatandaşlar ile daha iyi diyalog kurabilmeleri için Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görevli öğretim görevlilerine yönelik “Türk İşaret Dili Eğitimi” düzenlendi.

İşitme engelli öğrenciler ve vatandaşlar ile daha iyi diyalog kurabilmeleri için Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görevli öğretim görevlilerine yönelik “Türk İşaret Dili Eğitimi” düzenlendi.


Çekerek Halk Eğitim Merkezi işaret dili eğitmeni Cevahir Solmaz tarafından işaret dilinin genel özellikleri, tanışma cümleleri, günlük konuşma dili ve konu başlıklarının işlendiği eğitimde, Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyen kadrosunun tamamı işaret dilini öğrendi.


Düzenlenen işaret dili eğitimini başarı ile tamamlayan öğretim görevlilerine törenle işaret dili sertifikası verildi.


Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Tekin Güler, Meslek Yüksekokulunda görev yapan öğretim görevlilerinin tamamının işaret dili öğrendiğini söyledi.


Yüksekokul bünyesinde işitme engelli öğrencinin olmadığını belirten Güler, “İlimize ve yüksekokulumuza gelecek öğrencilerimize yardımcı olmak ve onların daha iyi bir eğitim almalarını ve toplumun bir parçası haline gelmesini sağlamak amacıyla işaret dili eğitimini aldık. Bunun toplumsal tarafını da düşünürsek ilçemizde ve etrafımızda bulunan işitme engelli kardeşlerimiz ile daha güçlü, sağlıklı bir iletişim kurabilmek ve onların toplumun bir parçası olduğunu hatırlatmak ve bunu onlara hissettirmek için işaret dili eğitimini aldık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.