GENEL - 31 Ekim 2019 Perşembe 14:37

Türk Ocağından kermes

A
A
A
Türk Ocağından kermes

Türk Ocağı Yozgat Şubesi tarafından Cumhuriyet ve Kültür haftası programı çerçevesinde kermes düzenlendi.

Türk Ocağı Yozgat Şubesi tarafından Cumhuriyet ve Kültür haftası programı çerçevesinde kermes düzenlendi.


Düzenlenen kermese, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’nin eşi Nagihan Köse, AK Parti Kadın Kolları Başkanı İlknur Ünal, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt’un eşi Ümit Yeşilyurt, MHP İl Başkanı Ferhat Altan, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, Ülkü Ocakları Yozgat Şube Başkanı Turan Karakuş, Türk Ocağı Yozgat Şube Başkanı Nefise Yüksek ve davetliler katıldı.


Açılış öncesi bir konuşma yapan Türk Ocakları Yozgat Şube Başkanı Nefise Yüksel, Bu gün burada birlik ve beraberlik içerisinde bulunuyor olmamızın kıymeti, biliniz ki Yalnızca bu atmosferle sınırlı olmadığını söyledi.


Başkan Yüksel “ Türkiye, gerçekten de kritik bir dönemeçtedir Ancak etrafımızda olup bitene seyirci kalmamıza kesinlikle izin vermeyen tarihimiz ve Coğrafyamızın gereklerini yerine getirmek de millet olarak bizlere farzdır. Ordumuzun şanlı harekâtında, devletimizin yanındayız! Politik görüşümüz ne olursa Olsun Devletimizin ve Ordumuzun yanında olmak, milli bir görevdir. Bunun bilinci ile Hareket ederek demokratik siyaset içinde görüş farklarımız olsa dahi, dışarıdan; bizi ve Ekonomimizi tehdit edebilecek herhangi bir yaptırım olduğunu asla kabul etmeyiz ve Haddini aşan her tehdidin bizi birbirimize daha da bağlayacağını herkesin bilmesini isteriz. Unutmamalıyız ki, bu topraklar ihaneti, gafleti ve boş vermişliği kaldırmaz! Yüzlerce yıl önce Türk’ü sindirmek isteyen zihniyet bugün de kendini geri çekmiyor Elbette. Düşman isimleri değişiyor fakat görevleri değişmiyor maalesef. Şükürler olsun ki, Bu dönemeçten de alnımızın akıyla çıkmak adına, sorumluluğu üstlenme görevi biz Türk Milliyetçilerindedir! Sağlam durmak, güçlü olmak ve birlik ve beraberliğimize en ufak söz Söyletmemek zorunda olduğumuzu, bu coğrafyanın kaderi olan daha Önceki deneyimlerimiz gereğince biliyoruz. Milli devlet, üniter yapı, bizim Kırmızı Çizgimizdir, coğrafyamızın gereklerini yerine getirmek de millet ve devlet olarak üzerimize Farzdır. Yüce Türk milleti, her ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacak güçtedir. Yüce ordumuzun, Barış pınarı harekâtında muzaffer olmasını diliyoruz ve her türlü görev ve sorumluluğa Açık olduğumuzu bir kere daha belirtmekten şeref duyuyoruz. Dualarımız Mehmetçiklerimizle. Bu vesile ile birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesi olan, dünyaya bunu İspatladığımız, Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümünü kutlarım. Başkomutan Atatürk’e, silah Arkadaşlarına, Barış Pınarı harekâtında şehit olan askerlerimize ve tüm şehitlerimize Cenab-1 Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.


Düzenlenen kermesin geliri eğitim için kullanılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.