GENEL - 15 Temmuz 2019 Pazartesi 13:46

Yozgat’ta 15 Temmuz şehitleri anıldı

A
A
A
Yozgat’ta 15 Temmuz şehitleri anıldı

Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.


Yozgat Şehitliğindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı Daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Ardından İl Müftüsü Salih Sezik şehitleri için dua etti. Katılımcılar şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti. Şehitlikte düzenlenen törene Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Emniyet Müdürü Seçgin Çengeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak ve çok sayıda şehit ailesi yakını katıldı.


Şehitlikte düzenlenen programın ardından Çapanoğlu Büyük Camide şehitler için Mevlidi Şerif okutuldu ve vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vezirköprü’de gece yarısı kırmızı karınca operasyonu: Zararlı böcekleri yiyecek Samsun’un Vezirköprü ilçesinde gece vakti doğaya kırmızı karınca salındı. Karıncalar orman zararlısı böcekleri yiyerek ekolojik dengenin bozulmamasını sağlayacak. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, gece saat 02.00’de Orman İşletme Müdürlüğünden hareket ederek Çorakdere mevkisinde daha önce tespit edilen karınca yuvalarına ulaştı. Özel kıyafetli görevliler tarafından teknik kurallara uygun bir şekilde karınca yuvasındaki karıncalar daha önce oluşturulan 3 adet özel sandıklara yerleştirildi. Araçlarla daha önceden hazırlanmış olan yeni yuvaların olduğu Narlısaray İşletme Şefliği Kızılcapelit mevkine götürülen kırmızı orman karıncaları belirlenmiş olan yeni yuvaya kraliçe karıncalarla birlikte tekniğine uygun olarak yerleştirildi. Yuvalara karıncaların beslenmesi için toz şeker döküldü. Ekolojik dengenin bozulmaması için doğal yollarla zararlı böceklere karşı yapılan biyolojik mücadele amacıyla orman zararlısı böceklerin olduğu bölgeye kırmızı orman karıncalarının nakili yaklaşık 3 saat sürdü. Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Mecit Koçak, transferin gece yapılması gerektiğini belirterek, “Kırmızı karıncaları yaklaşık 80-100 metre çapında bir alanda ormanlara zarar veren böcekleri yiyerek biyolojik mücadeleye katkıda bulunurlar. Amacımız mevcut karınca yuvasının bir kısmını taşıyıp, karınca yuvasının bulunmadığı yeni bir bölgeye naklederek orada bulunan zararlı böceklere karşı biyolojik mücadeleye katkıda bulunmaktır. Nakledilen ana kırmızı karınca yuvasının geride kalan kısmında bulunan karıncaların da oradaki faaliyetlerine devam etmesi için eski haline benzer bir yapıda olacak şekilde düzenlendi ve geride kalan karıncaların beslenmeleri için bu yuvaya da toz şeker döküldü. Ayrıca orman hayvanlarının yuvaya zarar vermemesi içinde yuva tel örgü içine alınarak korunmaya bırakıldı” dedi. Gece yarısı yapılan operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Patan, Narlısaray İşletme Şefi Dilek Aksoy, Orman Muhafaza Memurları ve özel kıyafetleri ile donatılmış ekipler katıldı.
İstanbul İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’de son oynanan Fatih Karagümrük maçı 11’ine göre Olympiakos karşısına 3 değişiklik ile çıktı. UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Fenerbahçe, sahasında Yunan temcilcisi Olympiakos ile karşılaşıyor. Teknik Direktör İsmail Kartal, son oynanan Fatih Karagümrük maçı 11’inden 3 değişikliğe giderek, stoper bölgesinde Serdar Aziz ile Çağlar Söyüncü’nün yerine Rodrigo Becao ve Alexander Djiku’ya görev verdi. Lig maçında kart cezası bulunan Sebastian Szymanski de bugün Rade Krunic’in yerine şans buldu. Takımda sakatlık yaşayan birçok oyuncu tedavi ve bireysel antrenmanlarının ardından bugünkü kadroda yer alırken, menüsküs ameliyatı olan Jayden Oosterwolde tek eksik olarak bulunuyor. 32 maç sonra Becao - Djiku ikilisi Sezon başında Fenerbahçe’nin Süper Lig ve Avrupa Konferans Ligi’nde yakaladığı galibiyet serisinde önemli rol oynayan ve stoperde iyi bir ikili oluşturan Rodrigo Becao ile Alexander Djiku, yaşadıkları sakatlıkların ardından uzun süre sonra ilk kez birlikte sahada yer aldı. İkili son olarak 26 Ekim’de oynanan Ludogorets Razgrad müsabakasında sarı-lacivertli takımın defans hattında yer almıştı. Teknik Direktör Kartal, 32 maç sonra bu ikiliye aynı anda görev verdi. Ganalı stoper Djiku bu sezon Süper Lig’de 20, Avrupa kupalarında 11 maça çıkarken; Brezilyalı Becao ise ligde 11, Avrupa kupalarında 6 karşılaşmada forma giydi. Joshua King 72 gün sonra kadroda Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan Joshua King, Olympiakos mücadelesi kadrosunda yer aldı. Sarı-lacivertli formayla son olarak 7 Şubat’ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçı olan Gaziantep FK’ya karşı oynadı. Tedavisinin ardından bireysel çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda başlayan King, bu sezon 12 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 9 da Avrupa Konferans Ligi maçında görev aldı. İsmail Kartal, Olympiakos karşısına şu 11 ile çıktı: "Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko." Sarı-lacivertlilerde Doğukan Demir, İrfan Can Eğribayat, Çağlar Söyüncü, Leonardo Bonucci, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Miha Zajc, Rade Krunic, Zeki Dursun, Joshua King, Cengiz Ünder, Michy Batshuayi ise yedek bekledi. Taraftarlardan yoğun ilgi Bu sezon tribünleri doldurarak takımlarının arkasında itici güç olan sarı-lacivertli taraftarlar, Avrupa Konferans Ligi maçında da tribünleri tamamen doldurdu. Taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla Fenerbahçeli futbolcuları maça hazırladı. Seremoni öncesi Maraton alt tribününde Türk bayrakları dalgalandırılırken, stat hoparlöründen de 10. Yıl Marşı çalındı.