ASAYİŞ - 09 Ocak 2020 Perşembe 11:47

3 evin boşaltıldığı heyelanın ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı

A
A
A
3 evin boşaltıldığı heyelanın ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından 3 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından 3 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Sabah saatlerinden itibaren ekipler hasar tespit çalışmalarını başlattı. Mahalle sakinleri olası bir duruma karşı ateş yakıp sabaha kadar nöbet tuttuklarını ifade etti.


Heyelan, dün akşam saatlerinde Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi Hasanoğlu Sokak’ta meydana geldi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine AFAD, İl Özel İdaresi, belediye ekipleri sevk edildi.Tedbir amaçlı bölgede 3 ev tahliye edildi. Yaklaşık 90 metrelik alana yayılan heyelan sebebiyle vatandaşlar geceyi korku içerisinde geçirdiklerini ifade ettiler. Ateş yakarak heyelan bölgesinin yakınında bekleyen vatandaşlar, bölgeye gelen ekiplerin hasar tespit çalışmalarına katıldı. Mahalle sakini Yasin Aygün, "Dün akşam saatlerinden itibaren devam eden bir heyelan bölgesindeyiz. Burası 100 yıllık mahalle. Burada yaşayan köklü bir aileyiz. Böyle bir olayı ilk defa yaşadık. Dün akşam meydana gelen ilk heyelandan sonra ikinci heyelan meydana geldi. Yaklaşık 90 metre bir akıntı devam etmekteydi. Ortalama en alçak 3 metre yüksekliğini buluyordu. Sıkıntı şu akıntının sonunda mahalle var. 7 hane var. 3’ü boşaltıldı. Bir aile evini terk etmek istemediğini söyledi. Ekipler tarafından uyarıldı. AFAD şu an incelemelerde bulunuyor. Bunun önünü nasıl alacaklar. Hava şartları da kötü. Henüz yapılmış bir şey yok. Bekleme bu şekilde devam ederse şahsi fikrim bunun önünü alamayacaklar. Aşağıya kadar sıkıntı olmaya başlayacak. Çok şükür şu ana kadar can veya mal kaybı yok. En güzel yanı da bu. Dün geceden beri buradayız. Mecbur bekliyoruz. Ne olacağını bilemiyoruz. Yine alt mahalleye inmeden olay yerinin 6 metre ilerisinde bir ev daha var. Aile rahatsız. Çıkmak istemediler. Nöbet tuttuk burada. Yapabilecek bir şey yok ama tedbir anlamında burada olmak istedik. Hala buradayız" şeklinde konuştu.


Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri ile Kilimli İlçe Kaymakamı Nevzat Taşdan da olay yerine gelerek heyelan ile ilgili bilgi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.