ASAYİŞ - 06 Aralık 2018 Perşembe 16:43

Annesini 9 bıçak darbesiyle öldüren evlat, hakim karşısında

A
A
A
Annesini 9 bıçak darbesiyle öldüren evlat, hakim karşısında

Zonguldak’ta geçen yıl 9 bıçak darbesiyle öldüren annenin, kaçarken yakalanan 22 yaşındaki oğlu ve eşi hakim karşısına çıktı.

Zonguldak’ta geçen yıl 9 bıçak darbesiyle öldüren annenin, kaçarken yakalanan 22 yaşındaki oğlu ve eşi hakim karşısına çıktı.


Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya baba Paşahan Uyanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Duruşmada tutuklu sanık Özkan Uyanık da hazır bulundu. Baba Paşahan Uyanık’ın olaydan 20 dakika önce oğlu ile telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan mahkeme başkanı, görüşmedeki detayı sordu. Bunun üzerine Paşahan Uyanık, “Çocukların Zonguldak’a gittiklerinden haberim yoktu. Özkan ile telefonda görüştük. Bana ’Ankara’dayım annemi bulduk Zonguldak’a onu almaya gidiyorum. Annemi getireceğiz’ dedi. Giderken kardeşi Serkan’ı da almış. Annesi Serkan’ı çok severdi, ikna edebilir düşüncesiyle yanına almış. Ben eşimi öldürmek isteseydim bunu 2-3 defa İstanbul’da ziyaret ettiğimde yapardım. Nazlı, giderken 30 bin TL paramızı da alıp gitmiş. Biz evde kızımla aç kaldık. Telefon görüşmemizde öfkeyle annelerinin yanındaki adamı, Mehmet S.’yi öldürün dedim. Bunu o anki öfkeyle söyledim" diye konuştu.


Tutuksuz yargılanan diğer kardeş Serkan Uyanık ise milli sporcu olduğunu ifade ederek adli kontrol şartının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme ise sanığın yurt dışına kaçma şüphesini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartının kaldırılması talebini reddetti. Duruşma ise tanıkların dinlenmesi için ileri tarihe ertelendi.



Olay,


9 Ekim 2017’de Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Bitlis’te eşinden şiddet gördüğü için kadın sığınma evine yerleşen, ardından İstanbul ve son olarak Devrek’e kaçan Nazlı Uyanık, olaydan 2 gün önce taşındığı evde, izini bulan oğlu Özkan Uyanık tarafından 9 bıçak darbesiyle öldürüldü. Bitlis’e kaçarken yakalanan Özkan Uyanık ve kardeşi Sertan Uyanık tutuklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.